Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In 2022 vor putea fi acordate cel mult 101.000 mii de bilete la tratament balnear pentru batrani si asigurati

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 13 Ian. 2022
In 2022 vor putea fi acordate cel mult 101.000 mii de bilete la tratament balnear pentru batrani si asigurati
Tags: bilete de tratament balnear, batrani, asigurati

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a pus in dezbatere publica proiectul de Hotarare de Guvern pentru stabilirea numarului biletelor de tratament balnear care se vor acorda in acest an.

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a publicat in transparenta decizionala proiectul de act normativ prin care se reglementeaza modul de stabilire a numarului biletelor de tratament balnear care se acorda, in anul 2022, prin Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), precum si modul de acordare, distribuire si decontare a acestora.

Bugetul alocat in acest an cu aceasta destinatie este de 200.000.000 lei, iar proiectul de act normativ prevede ca din aceasta suma pot fi achizitionate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care maximum 60.420 vor fi asigurate in unitatile de tratament balnear aflate in proprietatea Casei Nationale de Pensii Publice, iar diferenta in alte unitati de profil, prin contracte incheiate cu alti operatori economici.

Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear si un sejur de 16 zile, vor fi repartizate pe 19 serii.

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii si asiguratii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numarul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum si persoanelor care au suferit accidente de munca sau boli profesionale.

Distribuirea biletelor de tratament balnear si decontarea costurilor acestora se face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

In anul 2021, bugetul alocat a fost tot de 200.000.000 lei, fiind contractate 97.626 de bilete de tratament, in valoare de 185.506.085,08 lei, iar din acestea au fost valorificate 92.096 de bilete.  


Sursa: MMPS
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In 2022 vor putea fi acordate cel mult 101.000 mii de bilete la tratament balnear pentru batrani si asigurati":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016