Un proiect editorial
marca Rentrop&Straton

Liderul informatiilor specializate din Romania
keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Tichetele de activitati casnice pot fi valorificate in termen de 12 luni de la primire

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 19 Iul. 2024
Tichetele de activitati casnice pot fi valorificate in termen de 12 luni de la primire
Tags: tichete casnice, valabilitate tichete casnice

Ministerul Muncii anunta, printr-un nou comunicat de presa, ca tichetele de activitati casnice pot fi utilizate sau valorificate in termen de 12 luni de la achitionare, in cazul beneficiarilor, respectiv timp de 12 luni de la primire, in cazul prestatorilor casnici.

Tichetele de activitati casnice nevalorificate in acest termen vor fi anulate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, in platforma electronica, in termen de 30 de zile de la data expirarii celor 12 luni.

 

Masura este prevazuta intr-o hotarare de Guvern adoptata recent, care urmareste eficientizarea sistemului de plata si de evidenta a activitatii prestatorului casnic.

 

Actul normativ adoptat mai prevede ca in cazul in care beneficiarul casnic nu completeaza corect si veridic datele si informatiile pe tichetele de activitati casnice pe suport hartie, acesta trebuie sa acorde prestatorului casnic alte tichete, cele completate gresit fiind restituite agentiei pentru ocuparea fortei de munca in vederea anularii.

 

Pentru a acorda tichete de activitati casnice angajatilor sub forma de bonus sau prima, angajatorii trebuie sa incheie un contract cu agentia pentru ocuparea fortei de munca in raza careia isi au sediul/sediul social sau punctul de lucru.

 

Poate fi prestator casnic orice persoana fizica care a implinit 16 ani care doreste sa aiba sau sa-si suplimenteze veniturile prin prestarea, ocazional, de activitati casnice necalificate, fie ca este somer, pensionar, elev, student sau angajat.

 

In total, au fost stabilite 34 de activitati care pot fi remunerate exclusiv cu tichete valorice si care vizeaza ingrijirea locuintelor sau a gradinilor, a animalelor de companie sau sprijinirea persoanelor dependente.

 

Persoanele interesate sa devina prestator casnic sau beneficiar casnic trebuie sa se inregistreze in platforma tichete.anofm.ro.

 

Avantajul pe care il aduce inrolarea in platforma si prestarea activitatilor in baza tichetelor este faptul ca lucratorii casnici beneficiaza de asigurari de pensie si de sanatate, cu conditia preschimbarii a cel putin 85 de tichete de activitati casnice, respectiv 1.275 de lei/luna.      

 

Reglementarea activitatilor prestatorului casnic constituie una dintre reformele asumate de statul roman prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016