keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

De ce BCE nu poate rezolva criza din zona euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Iul. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, politici fiscale, criza zona euro, banca centrala europeana

La finalul saptamanii trecute, presedintele Bancii centrale a Germaniei (Bundesbank), Jens Weidmann, a declarat ca Banca Centrala Europeana nu va putea rezolva criza din zona euro prin inasprirea politicilor fiscale.


In acest sens, acesta  a mentionat ca, desi "politica monetara a facut mult pentru a absorbi consecintele economice ale crizei", aceasta nu poate rezolva criza.

Aceasta este opinia impartasita e majoritatea membrilor consiliului guvernatorilor BCE. Criza a fost provocata de deficiente structurale si in consecinta are nevoie de solutii structurale", a adaugat Weidmann.

Weidmann, recunoscut ca fiind unul dintre "durii" consiliului guvernatorilor BCE, nu vrea ca banca sa intervina prea puternic pentru solutionarea crizei economice din zona euro permitand astfel guvernelor sa relaxeze reformele. "Pentru a elibera potentialul monedei unice, sunt necesare eforturi pe doua fronturi: reforme structurale precum si eliminarea garantiilor implicite pentru banci si obligatiuni guvernamentale", a spus Weidmann.

Seful Bundesbank a facut de asemenea in apel catre guvernele statelor din zona euro sa taie legaturile foarte stranse intre banci si obligatiuni guvernamentale, apreciind ca bancile detin mult prea multe obligatiuni emise de guvernele lor. Pentru a contracara investitiile excesive in obligatiuni guvernamentale, Weidmann crede ca regulile de capital trebuie schimbate pentru a tine cont de riscurile si nivelele de expunere. "Numai atunci vor putea bancile sa faca fata repercusiunilor intrarii in incapacitate de plata a unui stat", a apreciat Jens Weidmann.

Aceste declaratii vin la trei zile dupa ce BCE a anuntat ca intentioneaza sa mentina dobanda de politica monetara la un minim record pentru o perioada luna de timp. Presedintele BCE, Mario Draghi, a avertizat ca actualul nivel record de 0,5% al dobanzii de referinta "nu este limita inferioara" si de asemenea ca BCE ar putea lua in considerare reducerea ratei la depozitele bancare (deja la nivelul zero) in incercarea de a stimula creditarea.

Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016