Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La finalul saptamanii trecute, presedintele Bancii centrale a Germaniei (Bundesbank), Jens Weidmann, a declarat ca Banca Centrala Europeana nu va putea rezolva criza din zona euro prin inasprirea politicilor fiscale.
In acest sens, acesta a mentionat ca, desi "politica monetara a facut mult pentru a absorbi consecintele economice ale crizei", aceasta nu poate rezolva criza.
Aceasta este opinia impartasita e majoritatea membrilor consiliului guvernatorilor BCE. Criza a fost provocata de deficiente structurale si in consecinta are nevoie de solutii structurale", a adaugat Weidmann.
Weidmann, recunoscut ca fiind unul dintre "durii" consiliului guvernatorilor BCE, nu vrea ca banca sa intervina prea puternic pentru solutionarea crizei economice din zona euro permitand astfel guvernelor sa relaxeze reformele. "Pentru a elibera potentialul monedei unice, sunt necesare eforturi pe doua fronturi: reforme structurale precum si eliminarea garantiilor implicite pentru banci si obligatiuni guvernamentale", a spus Weidmann.
Seful Bundesbank a facut de asemenea in apel catre guvernele statelor din zona euro sa taie legaturile foarte stranse intre banci si obligatiuni guvernamentale, apreciind ca bancile detin mult prea multe obligatiuni emise de guvernele lor. Pentru a contracara investitiile excesive in obligatiuni guvernamentale, Weidmann crede ca regulile de capital trebuie schimbate pentru a tine cont de riscurile si nivelele de expunere. "Numai atunci vor putea bancile sa faca fata repercusiunilor intrarii in incapacitate de plata a unui stat", a apreciat Jens Weidmann.
Aceste declaratii vin la trei zile dupa ce BCE a anuntat ca intentioneaza sa mentina dobanda de politica monetara la un minim record pentru o perioada luna de timp. Presedintele BCE, Mario Draghi, a avertizat ca actualul nivel record de 0,5% al dobanzii de referinta "nu este limita inferioara" si de asemenea ca BCE ar putea lua in considerare reducerea ratei la depozitele bancare (deja la nivelul zero) in incercarea de a stimula creditarea.
Sursa: Agerpres
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "De ce BCE nu poate rezolva criza din zona euro":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Nota de debitare creditare poate fi document decontare intre societatea mama si sucursala?Alerta fiscalitate 30 iunie - 04 iulieContributie sanatate venituri din dobanzi si salarii. Cand se platesc?OG 99 din 2013: Pana la 29 noiembrie se depun cererile pentru accesarea unor sumeTAXE SI IMPOZITE. Teren extravilanUltimele articole
TOT ce trebuie sa stii despre PFA/II/IF in 2021. Taxe, impozite, deduceriNOU! Consultanta CONTABILA: 125 de specialisti sunt de garda in 2021!TAXE SI IMPOZITE: CE este nou si MODUL in care afecteaza companiile din RomaniaProprietate inchiriata. Inregistrare impozite si taxe in numele proprietaruluiGhid practic pas cu pas pentru surmontarea crizei. Solutii fiscal-contabile optimizate
Mai multe articole despre Taxe si Impozite
Articole similare
Program de Guvernare: Cota unica de impozitare, restructurarea ANAF si revizuirea unor acte normative precum legea split TVADe ce nu ar trebui majorate chiriile dupa reducerea TVA la paineFiscalitatea excesiva in turism influenteaza negativ competitia la nivel internationalFITCH modifica metodologia de evaluare si aliniaza rating-ul Romaniei pentru datoria in moneda locala pe termen lung cu cel al datoriei in valuta pe termen lungMFP explica informatiile din presa cu privire la impozitul diferentat si reducerea CAS cu 5 puncteUltimele articole
Plan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiNoul Program de Guvernare modifica semnificativ politicile fiscaleMasuri nocive pentru TVA in noul program de guvernareReformele fiscale unite, impozite pe venit si pe proprietate si masuri noi in ce priveste colectarea taxelor. Sfaturile lui Lagarde, directorul FMIRaportul de tara 2017: Coruptia, intalnita la toate nivelurile, ramane un obstacol in calea desfasurarii de activitati economice
Mai multe articole despre politici fiscale
Articole similare
UE continua masurile de combatere a crizei din zona euro
Mai multe articole despre criza zona euro
Articole similare
Deputatii au votat in favoarea unui singur supraveghetor bancarFactura storno. Incasare avans. Ce solutii avem?Ce regim TVA se aplica pentru persoanele impozabile nestabilite care presteaza servicii electronice persoanelor neimpozabileMinistrul Finantelor: OUG 114 a primit aviz de la BNR. BANCA CENTRALA EUROPEANA ar fi spus ca avizeaza OrdonantaDocumentar fiscal: Operatiuni scutite de TVAUltimele articole
Aplicarea cotei reduse de TVA pentru livrarea de locuinte catre persoanele fizice. Conditii pentru beneficiariRomania ar putea beneficia de asistenta financiara pentru atenuarea riscului de somaj prin programul SUREAchizitii pe baza de aviz de insotire a marfii, fara factura. Monografie contabilaAPIA: Campanie de plati in avans de pana la 70% pentru Cererile unice de plata depuse in 2019Servicii electronice - emitere facturi. Obligatiile fiscale in materie de TVA (studiu de caz)
Mai multe articole despre Banca Centrala Europeana

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"