Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
La finalul saptamanii trecute, presedintele Bancii centrale a Germaniei (Bundesbank), Jens Weidmann, a declarat ca Banca Centrala Europeana nu va putea rezolva criza din zona euro prin inasprirea politicilor fiscale.
In acest sens, acesta a mentionat ca, desi "politica monetara a facut mult pentru a absorbi consecintele economice ale crizei", aceasta nu poate rezolva criza.
Aceasta este opinia impartasita e majoritatea membrilor consiliului guvernatorilor BCE. Criza a fost provocata de deficiente structurale si in consecinta are nevoie de solutii structurale", a adaugat Weidmann.
Weidmann, recunoscut ca fiind unul dintre "durii" consiliului guvernatorilor BCE, nu vrea ca banca sa intervina prea puternic pentru solutionarea crizei economice din zona euro permitand astfel guvernelor sa relaxeze reformele. "Pentru a elibera potentialul monedei unice, sunt necesare eforturi pe doua fronturi: reforme structurale precum si eliminarea garantiilor implicite pentru banci si obligatiuni guvernamentale", a spus Weidmann.
Seful Bundesbank a facut de asemenea in apel catre guvernele statelor din zona euro sa taie legaturile foarte stranse intre banci si obligatiuni guvernamentale, apreciind ca bancile detin mult prea multe obligatiuni emise de guvernele lor. Pentru a contracara investitiile excesive in obligatiuni guvernamentale, Weidmann crede ca regulile de capital trebuie schimbate pentru a tine cont de riscurile si nivelele de expunere. "Numai atunci vor putea bancile sa faca fata repercusiunilor intrarii in incapacitate de plata a unui stat", a apreciat Jens Weidmann.
Aceste declaratii vin la trei zile dupa ce BCE a anuntat ca intentioneaza sa mentina dobanda de politica monetara la un minim record pentru o perioada luna de timp. Presedintele BCE, Mario Draghi, a avertizat ca actualul nivel record de 0,5% al dobanzii de referinta "nu este limita inferioara" si de asemenea ca BCE ar putea lua in considerare reducerea ratei la depozitele bancare (deja la nivelul zero) in incercarea de a stimula creditarea.
Sursa: Agerpres
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Cartea Verde a Contabilitatii
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noile Scheme de Ajutor de stat in 2013Documentar fiscal: Noile modificari din Codul fiscal privind TVA si accizelePrecizari ANAF privind procesul de reorganizare al agentieiAu crescut restantele firmelor in luna iunieDeterminarea impozitului pe venitul din salarii. Norme privind deducerea personalaUltimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Reforma MFP in domeniul legislatiei fiscaleExamenul de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in anul 2015FMI solicita guvernelor POLITICI FISCALE pentru a sprijini crestereaConsiliul Fiscal explica avizul negativ dat noului Cod fiscalExamen consultant fiscal sau consultant fiscal asistent 7 noiembrie 2015Ultimele articole
e-Factura: Ghid Complet pentru 2024Facturarea electronica, obligatorie de la 1 ianuarie 2024 pentru TOATE tranzactiile intre firme Plan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiProgram de Guvernare: Cota unica de impozitare, restructurarea ANAF si revizuirea unor acte normative precum legea split TVANoul Program de Guvernare modifica semnificativ politicile fiscaleArticole similare
UE continua masurile de combatere a crizei din zona euroArticole similare
Scutiri TVA pentru exporturi si livrari intracomunitare. Cine nu plateste TVA in 2012?LEGE - privind activitatea de emitere de moneda electronicaCe scutiri se aplica in 2012 pentru importuri de bunuri si pentru achizitii intracomunitareCodul fiscal 2008 - Capitolul XII. Regimuri speciale - art. 152-152^4Ministrul Finantelor: OUG 114 a primit aviz de la BNR. BANCA CENTRALA EUROPEANA ar fi spus ca avizeaza OrdonantaUltimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Inregistrarea in Registrul RO e-Factura: Procedura ActualizataPrecizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalRO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"