Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Masurile propuse initial de UE pentru o mai buna integrare a politicilor economice si monetare ale UE, in contextul crizei din zona euro si nu numai, sunt continuate prin noi initiative legislative prin care se incearca obtinerea unor solutii la principalele provocari economice, fiind astfel sprijinite eforturile vizand stimularea cresterii si crearea de locuri de munca.
In octombrie 2012, liderii UE au decis ca este nevoie de stabilirea unor legaturi economice si mai stranse intre tarile UE, pentru a valorifica reformele intreprinse. Ei au lansat un apel in favoarea formularii unor propuneri care sa conduca la crearea unei uniuni bancare, bugetare, economice si politice.
Drept raspuns, Comisia a prezentat un plan de actiune in acest sens. Masurile initiale propuse acum de Comisie sunt in conformitate cu acest plan.
Una dintre propuneri stabileste diverse optiuni privind modalitatea de a structura discutiile la nivelul UE referitoare la consolidarea uniunii economice si monetare. Discutiile vor evalua efectele probabile ale reformelor asupra economiilor nationale si le vor permite statelor membre sa ia dinainte masurile adecvate.
O alta propunere se adreseaza tarilor UE care sunt invitate sa aplice reforme specifice prin intermediul unui acord contractual stabilit intre ele. De asemenea, se prevede acordarea de sprijin financiar din partea UE pentru a ajuta guvernele nationale sa introduca aceste reforme. Fondurile ar putea fi utilizate, de exemplu, pentru formarea profesionala.
Coordonare eficienta
Cele doua propuneri ar crea cadrul necesar pentru stabilirea unei "Uniuni mai profunde". Dupa cum se subliniaza in planul de actiune, ele ar garanta ca raspunsurile la problemele economice sunt coordonate la nivelul UE, devenind astfel mai eficiente.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
In urmatorii 5 ani, tarile UE ar urma sa isi coordoneze politicile fiscale si de ocupare a fortei de munca. Tarile din zona euro aflate sub presiune ar avea acces la un buget comun, sustinut de un fond de "rambursare", care sa le ajute sa-si reduca datoriile publice mari la niveluri sustenabile.
Dupa 5 ani, UE ar putea sa intreprinda urmatorii pasi in directia crearii uniunii bancare, bugetare si economice, care va fi urmata, ulterior, de uniunea politica. Aceste ultime etape ar necesita modificarea tratatelor UE si ar spori responsabilitatea democratica.
Potrivit planului, tarile UE ar putea, de asemenea, sa continue punerea in aplicare a reformelor convenite deja (sau in curs de realizare) privind ameliorarea guvernantei economice si bugetare. De asemenea, statele membre trebuie sa adopte bugetul UE pentru perioada 2014-2020. Dupa aceea, ar trebui stabilit un buget separat pentru a ajuta tarile membre sa-si finalizeze reformele economice.
Sursa: Comisia Europeana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
In decembrie, Fiscul ramburseaza TVA de peste 1,565 miliarde de leiCodul fiscal 2011 - Titlul VICum va sustine Ministerul Economiei intrarea firmelor romanesti pe piete noiCNIPMMR solicita aplicarea noii taxe de impozitare a cladirilor incepand cu 1 ianuarie 2017Cand e o asociatie obligata sa modifice vectorul fiscal?Ultimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
De ce BCE nu poate rezolva criza din zona euroArticole similare
Noi MASURI UE pentru intreprinderiMASURI UE in domeniul afacerilor. Noile idei pentru relansarea cresterii economiceIntreprinderile scapa de unele obligatii de plata. Vezi noile MASURI UENoi MASURI UE in vederea impulsionarii schimburilor comercialeNoi MASURI UE pentru o adevarata piata unica destinata consumatorilorUltimele articole
MASURI UE pentru combaterea fraudei: Progrese majore in politica antifraudaArticole similare
Sinteza HG nr. 797 din 2012 privind sprijinul de stat pentru investitiiCaracteristici ale finantarii IMM-urilor in 2015 si 2014Noile Scheme de Ajutor de stat in 2013Codul Muncii, modificat prin Legea 283/2022: CIM va contine noi informatii, iar angajatii vor avea mai multe drepturiComunicat ANOFM: La data de 16 august 2023 erau disponibile 60.228 LOCURI DE MUNCA vacante in Romania si 139 in Spatiul Economic EuropeanUltimele articole
Legea privind salariul minim european a fost promulgata! Ce impact va avea pentru RomaniaNoi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorFacilitati fiscale, OUG 59/2024. Suma netaxabila de 300 lei se poate aplica de mai multe ori?Acord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca Mondiala Informare ITM privind motivele pentru care firmele pot dispune concedierea angajatilorAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"