Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Dificultati pentru IMM-uri si rezolvari pe care le asteptam. Care au fost declaratiile minstrului Jianu?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: imm, bancile comerciale, creditare, firmele, clint, companiile, florin jianu, intreprinzatorii

In interviul pe care ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Jianu, l-a acordat recent, au fost aduse explicatii cu privire la relatia actuala dintre bancile si IMM-urile autohtone.


In interviul acordat Agerpres, agentia a amintit de faptul ca bancile comerciale afirma ca nu au cum sa crediteze firmele romanesti subcapitalizate, in vreme ce, de cealalta parte, firmele se plang de conditiile foarte dure de creditare impuse de banci.

Florin Jianu a declarat ca observa o schimbare din partea bancilor si o deschidere mai mare catre firme, prin crearea unor conditii care sa sustina IMM-urile.

"Eu vad din ce in ce mai multe banci care se pozitioneaza ca banci pentru IMM-uri, favorabile IMM-urilor, banci care sustin IMM-urile. Vedem tot felul de reclame in aceasta perioada, deci sper sa asistam la o schimbare de abordare din partea bancilor, sa isi aplece mai mult atentia catre intreprinderile mici.


Este adevarat ca munca este mult mai intensa in relatia cu companiile mici si atunci, probabil, ca o banca prefera o companie mare sau alt tip de client. Mi-as dori insa din partea bancilor sa fie o deschidere mai mare in acest sens.


Am si o cerinta publica pentru ele, care vine din partea mediului de afaceri, legata de faptul ca ofertele lor nu sunt expuse unitar. Un intreprinzator, daca vrea sa compare ofertele, trebuie sa mearga la fiecare banca la ghiseu si sa afle conditiile de creditare. In acest sens, eu as cere public bancilor ca ofertele sa fie standardizate si postate pe site-ul lor, astfel incat un intreprinzator sa nu piarda vremea la fiecare banca in parte.


Mai este mult, insa, de lucrat la ceea ce inseamna relatia dintre intreprinzator si banca. Ceea ce putem noi face este sa venim cu programe care sa sustina intreprinzatorii. Avem acest program de locuri de munca subventionate si am discutat si cu Ministrul Finantelor un program de sustinere a intreprinzatorilor din Romania care sa creeze din ce in ce mai multe firme. Acestea sunt demersurile pe care noi le vom sustine".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Dificultati pentru IMM-uri si rezolvari pe care le asteptam. Care au fost declaratiile minstrului Jianu?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016