Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Ce masuri ia Comisia Europeana pentru IMM-uri

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 16 Oct. 2012 Exclusiv
Tags: imm-uri, microintreprinderi, finantare, afaceri, comisia europeana, crestere economica

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) din Europa continua sa depuna eforturi in vederea redresarii. Daca luam in considerare UE in ansamblul sau, pana in prezent eforturile sale globale au condus la o crestere fara creare de locuri de munca, astfel cum arata tendintele divergente observate in cele 27 de state membre ale UE. Cu ocazia primei zile a Saptamanii europene a IMM-urilor 2012, care are loc la Bruxelles, Comisia Europeana a publicat rezultatele raportului pentru 2012 privind analiza performantelor IMM‑urilor, impreuna cu fisele informative care prezinta progresele inregistrate de IMM-uri in toate statele membre ale UE. in pofida mediului dificil in care isi desfasoara activitatea, IMM-urile si-au pastrat rolul de coloana vertebrala a economiei europene.Cele 20,7 milioane de IMM-uri reprezinta peste 98 % din totalul intreprinderilor europene si angajeaza peste 87 de milioane de persoane. Cea mai mare parte a IMM‑urilor (92,2 %) este reprezentata de microintreprinderi, care numara mai putin de zece angajati. Se estimeaza ca IMM-urile reprezinta 67% din totalul locurilor de munca si 58% din valoarea adaugata bruta (VAB)1.

Tendintele existente in diferitele state membre sunt din ce in ce mai divergente si trebuie transmis un semnal pozitiv in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca. in aceasta situatie delicata, o actiune politica decisiva, destinata abordarii factorilor care determina cresterea IMM-urilor, ar putea inclina balanta.

Vicepresedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, comisar pentru industrie si antreprenoriat, a declarat: "IMM-urile au potentialul de a restabili cresterea economica in Europa. Ele se afla in centrul eforturilor noastre - fapt evidentiat de propunerea de reindustrializare a Europei pe care am prezentat-o cu cateva zile in urma. Cel mai ambitios plan de actiune pentru stimularea spiritului antreprenorial in Europa va urma in luna noiembrie. Oferim sprijin si consiliere la un nivel neatins pana in prezent. incercam sa restabilim increderea, astfel incat IMM-urile sa poata progresa in continuare si sa ne ajute sa depasim criza actuala."
    
Performanta IMM-urilor variaza considerabil de la un stat membru la altul

IMM-urile din Austria si Germania2au avut rezultate deosebit de bune. Sectoarele corespunzatoare IMM-urilor din aceste tari sunt singurele sectoare care si-au depasit nivelurile anterioare crizei din 2008, atat in ceea ce priveste valoarea adaugata bruta (VAB), cat si in materie de ocupare a fortei de munca. Cu toate acestea, in majoritatea statelor membre, IMM-urile nu au reusit pana in prezent sa revina la nivelurile din perioada anterioara crizei.
Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate
Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Vezi detalii

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile

Vezi detaliiDintr-o perspectiva mai pozitiva, exista dovezi conform carora un numar tot mai mare de state membre au reusit recent sa inverseze tendinta, IMM-urile lor incepand din nou sa creeze locuri de munca si sa-si dezvolte activitatile - indreptandu-se catre o redresare mai durabila in viitor.
    
    

Pana in prezent, IMM-urile s-au redresat in intregime doar in foarte putine tari.Raportul cuprinde urmatoarele constatari:

    Economiile in crestere, a caror cerere este in crestere sau cel putin stabilizata, ajuta IMM-urile sa isi mentina sau chiar sa isi dezvolte activitatea.
    Cresterea valorii adaugate reale este un rezultat al cresterii combinate a ocuparii fortei de munca si a productivitatii reale, contributia primului factor fiind in mod evident, dominanta.
    Daca o economie este puternica in ceea ce priveste industria producatoare de tehnologie inalta si medie si serviciile bazate pe utilizarea intensiva a cunoasterii,acest lucru este, de asemenea, un factor pozitiv.
    Reducerea ocuparii fortei de munca in cadrul IMM-urilor din statele membre care prezinta caracteristicile de mai sus a fost, de asemenea, mult mai modesta decat in IMM-urile din celelalte state membre.

In plus, o serie de factori ciclici si structurali au impact asupra performantelor IMM-urilor.

    Accesul IMM-urilor la finantare s-a deteriorat in ultimele luni in majoritatea statelor membre, un numar semnificativ al acestora neobtinand imprumuturile solicitate de la banci.
    Exista dovezi conform carora mediul de afaceri continua sa varieze in mod semnificativ de la un stat membru la altul.

Sursa: Comisia Europeana


Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Ce masuri ia Comisia Europeana pentru IMM-uri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Comentarii 2 comentarii

eugen cincu 2012-10-17 13:32:32

Ce masuri ia Comisia Europeana pentru IMM-uri ?

Niste Otilia 2012-10-17 11:02:18

Asa si care sunt masurile ?

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016