Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Premierul Emil Boc, presedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), a spus, sambata, la Conventia nationala a femeilor democrat-liberale, ca Guvernul urmeaza sa finalizeze legea bugetului de stat si a asigurarilor de stat pentru 2012 si ca nu s-a luat in calcul impozitarea pensiilor.
"Pe 24 noiembrie, Uniunea Europeana va face cunoscuta prognoza de crestere economica a tuturor tarilor din UE. In baza acestei prognoze si Romania isi va definitiva bugetul si evident in urma discutiilor cu FMI si Comisia Europeana vom stabili si nivelul deficitului bugetar, in jur de 3%, dar depinde cat va fi in jur de 3% de prinderea in bugetul de stat a pierderilor pe care le au companiile de stat", a spus Boc.
El a adaugat ca Romania are o problema majora pentru ca timp de 20 de ani au fost tolerate pierderile de la companiile de stat, iar guvernul s-a angajat ferm in procesul de restructurare a companiilor de stat pentru a avea mai multi bani la sanatate, la invatamant, la investitii.
"Implementarea strategiei managementului privat la companiile de stat se va face, nu este o masura apreciata in totalitate de clasa politica dar este una extrem de importanta pentru tara si o vom implementa", a mai spus Boc.
SAF-T Ghid de raportare corecta
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Cartea Verde a Contabilitatii
Premierul a mai aratat ca o data cu finalizarea legii bugetului de stat va fi stabilita si politica de salarii si pensii insa a tinut sa precizeze ca in proiectul de buget nu s-a luat in calcul si nu exista in evidenta vreo analiza care sa duca la impozitarea pensiilor, asa cum s-a vorbit in presa.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Editorialul zilei: Dupa 40 de aniGuvernul a adoptat Codul administrativ. Ministrul Muncii: Pensiile speciale vor fi asigurate din bugetele localeMinisterul Muncii: Varsta de pensionare NU va fi majorataPentru cel putin un an, salariile si TVA nu vor reveni la valorile initialeNoua Lege a pensiilor a fost adoptata! Ministrul Muncii: Cred ca va fi iar contestata la CCRUltimele articole
Impozitarea pensiilor: Din 1 ianuarie 2024 se aplica modificarile introduse prin Legea 282/2023LEGEA PENSIILOR a fost modificata de Legea 197/2021. Noi categorii de persoane pot beneficia de reducerea varstei de pensionare cu 13 aniModificari aduse de OUG 135/2020 cu privire la pensiile publice din Romania. Drepturile se aplica de la 1 septembrie 2020Florin Citu: “Alocatiile vor fi dublate, asta e promisiunea pe care o fac, dar pe etapeâ€Presedintele Camerei de Comert Romano-Germane: De anul viitor, se va renunta la cota unicaArticole similare
Privatizarea e mai buna. De ce achizitiile publice pierd terenInfiintarea Bancilor Nationale de Dezvoltare din Romania, adoptata de SenatIalomitianu: Indexarea pensiilor si recuperarea salariala va fi luata in functie de spatiul fiscalLansam in premiera mondiala un cluster de turism dedicat tinerilorCe motive sustin convingerea unei agentii de rating cu privire la economia Romaniei?Ultimele articole
OUG 69/2019: Masuri de protectie pentru concedierile colective in cadrul unor COMPANII DE STATGuvernul a aprobat o OUG privind masuri de protectie pentru concedierile colective la unele COMPANII DE STATNotificarea Comisiei Europene cu privire la companiile de stat cu datoriiComunicat MFP referitor la indemnizatiile managerilor din companiile de statGheorghe Ialomitianu: Sumele realocate la rectificare au provenit din economiiArticole similare
Raportul economic UE indica relansarea cresterii economice autohtoneCodul de procedura fiscala s-a modificat. Ce ar trebui sa stim?Legea pentru TVA de 5% la alimentele de baza mai are de trecut un singur hopTrecerea la sistemul real este OBLIGATORIE pentru PFA in anumite conditii. Analiza zilei cu Irina DumitrescuSalariati care lucreaza pe teritoriul unui stat membru: Tratament fiscal, conform OUG 114/2018Ultimele articole
Cheltuieli cu masa calda pentru salariati. Aceste cheltuieli sunt deductibile?PFA cu activitate inceputa in cursul anului. Datoreaza CAS si CASS?Ce modificari au fost aduse contributiilor sociale obligatorii prin OUG 128/2024Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"