Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Premierul Emil Boc, presedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), a spus, sambata, la Conventia nationala a femeilor democrat-liberale, ca Guvernul urmeaza sa finalizeze legea bugetului de stat si a asigurarilor de stat pentru 2012 si ca nu s-a luat in calcul impozitarea pensiilor.
"Pe 24 noiembrie, Uniunea Europeana va face cunoscuta prognoza de crestere economica a tuturor tarilor din UE. In baza acestei prognoze si Romania isi va definitiva bugetul si evident in urma discutiilor cu FMI si Comisia Europeana vom stabili si nivelul deficitului bugetar, in jur de 3%, dar depinde cat va fi in jur de 3% de prinderea in bugetul de stat a pierderilor pe care le au companiile de stat", a spus Boc.
El a adaugat ca Romania are o problema majora pentru ca timp de 20 de ani au fost tolerate pierderile de la companiile de stat, iar guvernul s-a angajat ferm in procesul de restructurare a companiilor de stat pentru a avea mai multi bani la sanatate, la invatamant, la investitii.
"Implementarea strategiei managementului privat la companiile de stat se va face, nu este o masura apreciata in totalitate de clasa politica dar este una extrem de importanta pentru tara si o vom implementa", a mai spus Boc.

Autoturisme pe firma Regim fiscal-contabil

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Premierul a mai aratat ca o data cu finalizarea legii bugetului de stat va fi stabilita si politica de salarii si pensii insa a tinut sa precizeze ca in proiectul de buget nu s-a luat in calcul si nu exista in evidenta vreo analiza care sa duca la impozitarea pensiilor, asa cum s-a vorbit in presa.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Modificari aduse de OUG 135/2020 cu privire la pensiile publice din Romania. Drepturile se aplica de la 1 septembrie 2020Impozitarea pensiilor: Din 1 ianuarie 2024 se aplica modificarile introduse prin Legea 282/2023Noua Lege a pensiilor a fost adoptata! Ministrul Muncii: Cred ca va fi iar contestata la CCRBasescu: Nu avem termen pentru promulgarea ordonantei 50. Vezi aici declaratiile presedinteluiEgalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei, eliminata din LEGEA PENSIILORUltimele articole
Ministerul Muncii: Varsta de pensionare NU va fi majorataLEGEA PENSIILOR a fost modificata de Legea 197/2021. Noi categorii de persoane pot beneficia de reducerea varstei de pensionare cu 13 aniFlorin Citu: “Alocatiile vor fi dublate, asta e promisiunea pe care o fac, dar pe etapeâ€Presedintele Camerei de Comert Romano-Germane: De anul viitor, se va renunta la cota unicaMajorarea pensiilor: Ministrul Muncii anunta ca incepand din septembrie vor fi platite noile valori ale pensiilorArticole similare
Notificarea Comisiei Europene cu privire la companiile de stat cu datoriiSa muriti bine!Infiintarea Bancilor Nationale de Dezvoltare din Romania, adoptata de SenatNoul acord cu FMIDe ce vrea Fiscul inca 1,3 miliarde de lei de la companiile de statUltimele articole
OUG 69/2019: Masuri de protectie pentru concedierile colective in cadrul unor COMPANII DE STATGuvernul a aprobat o OUG privind masuri de protectie pentru concedierile colective la unele COMPANII DE STATCe motive sustin convingerea unei agentii de rating cu privire la economia Romaniei?Lansam in premiera mondiala un cluster de turism dedicat tinerilorComunicat MFP referitor la indemnizatiile managerilor din companiile de statArticole similare
Majorarea salariului minim la 3.700 lei lunar, aprobata de ExecutivDeclaratia 112 actualizata: ultima versiune. Descarca aiciPFA in IT, servicii prestate din alt stat: ce declaratii trebuie intocmite si termenul de depunereStudiu de caz: Declararea impozitului pe venit pentru personalul zilierAnunt MFP: Fisa Fiscala NU se depune de catre angajator si in format hartieUltimele articole
Cadouri de 1 iunie. Cum declari corect in D112Depunere Declaratia Unica in 2025. Ce obligatii CAS si CASS are un PFA cu CIMTichete de masa acordate in 2025. Exista limitari in privinta lor, pentru firmele private?Piata muncii si impactul TVA asupra SALARIIlor si beneficiilorPFA inregistrat in 2025. Va mai depune Declaratia Unica?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"