keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Notificarea Comisiei Europene cu privire la companiile de stat cu datorii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Oct. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, deficitul, pib, comisia europeana, companii de stat, resursele publice

Conform Tratatului privind functionarea Uniunii Europene si a Protocolului privind procedura aplicabila deficitelor excesive, anexa la Tratat, statele membre "notifica fara intarziere si periodic Comisiei, deficitele prevazute si realizate, precum si nivelul datoriei lor".



   In aplicarea acestor prevederi, Regulamentul UE nr.479/2009 stabileste obligatia statelor membre de transmitere a Notificarii deficitului si datoriei guvernamentale de doua ori pe an, respectiv inainte de 1 aprilie si inainte de 1 octombrie.

    In acest context, Comisia Europeana - EUROSTAT a publicat pe pagina sa de internet:

    https://epp.eurostat.ec.europa.eu/ o informare de presa privind rezultatele Notificarii deficitului si a datoriei guvernamentale, transmise de statele membre la sfarsitul lunii septembrie 2013.

    Conform acestei informari, deficitul Administratiei publice generale pe anul 2012 a fost de 2,97% din PIB si se mentine in limita de 3% prevazuta in Protocol, fapt ce reconfirma iesirea Romaniei din procedura de deficit excesiv.

    Fata de Notificarea transmisa in luna martie 2013, deficitul administratiei publice generale pe anul 2012 s-a modificat de la 2,86% din PIB la 2,97% din PIB ca urmare, in principal, a reclasificarii in Administratia publica centrala si locala a unor companii de stat finantate in proportie de peste 50% din resursele publice, precum si din recalcularea deficitelor aferente unor companii pe baza datelor finale.

    Fata de anul 2011, deficitul bugetar calculat conform metodologiei europene s-a redus cu 2,6 puncte procentuale, respectiv de la 5,6 % din PIB la 2,97% din PIB, fapt ce confirma continuarea procesului de consolidare fiscala si incadrarea in parametrii stabiliti, ca urmare a unei politici bugetare prudente si sustenabile.

    Mentionam ca media deficitului bugetar pe anul 2012 pentru zona euro este 3,7% din PIB si pentru UE28 este 3,9% din PIB.




Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
Modificari importante privind planul de conturi!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016