Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

MFP a prezentat situatia bugetului actual

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 26 Iun. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, cheltuieli cu bunuri si servicii, buget general consolidat, mfp

Conform datelor operative, deficitul bugetului general consolidat la sfarsitul lunii mai 2013 a fost de 1,05% din PIB, cu 0,15 pp mai mic decat in luna precedenta si cu 0,18 pp mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut. Deficitul se incadreaza in limitele agreate cu organismele financiare internationale, fiind in linie cu deficitul prognozat pentru sf?rsitul anului 2013.
Executia lunii mai a anului 2013 a inregistrat un excedent de 932,2 milioane lei, in principal datorita platii anticipate a drepturilor salariale aferente lunii aprilie, care   s-au reflectat in luna precedenta.

1. Veniturile bugetului general consolidat, in suma de aproximativ 81,1 miliarde lei, reprezentand  13.0% din PIB, au fost cu 4,6% mai mari in termeni nominali fata de aceeasi perioada a anului precedent.

-     incasarile din impozitul pe venit si contributiile de asigurari sociale au crescut cu +9,7% si respectiv +3,6%, datorita cresterii veniturilor salariale, ca urmare a masurilor de reintregire a salariilor personalului bugetar si a majorarii salariului minim de la 1 februarie 2013.

-      incasarile din TVA au crescut cu 6,0% fata de aceeasi perioada a anului precedent, evolutia favorabila evidentiind faptul ca acestea nu au fost afectate de masura platii TVA la incasare.
Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate
Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Vezi detalii

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile

Vezi detalii

Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate
Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate

Vezi detalii


-      Accizele au crescut (+6,3%) ca urmare a majorarii accizei la motorina si a cursului de schimb luat in calcul la plata accizelor, dar si ca urmare a implementarii unor reforme administrative de imbunatatire a colectarii.

-     incasarile din impozitul pe profit s-au redus cu 5,3% fata de aceeasi perioada a anului 2012, din cauza regularizarii platilor efectuate de bancile comerciale.

La nivelul administratiilor locale s-au inregistrat, de asemenea, cresteri fata de anul precedent la veniturile din impozite si taxe pe proprietate cu 8,9 % si la venituri nefiscale cu 3,9%.

Sumele primite de la Uniunea Europeana in contul platilor efectuate inregistreaza in continuare un nivel relativ scazut, reprezentând 0,4% din PIB, dar isi mentin evolutia ascendenta, fiind cu 37% mai mari fata de cele din luna precedenta.

2. Cheltuielile bugetului general consolidat, in suma de 87,6 miliarde lei, reprezentând 14,1% din PIB, au crescut in termeni nominali cu 3,4% fata de aceeasi perioada din anul precedent.

S-au inregistrat cresteri la cheltuielile de personal (+19,5%) ca urmare a reintregirii salariilor personalului bugetar.

Cheltuielile cu bunuri si servicii au crescut cu 6,1%, ca urmare a accelerarii procesului de achitare a arieratelor de catre autoritatile locale si a platilor din fondul national de sanatate.

S-au inregistrat de asemenea cresteri fata de anul 2012, cu 5,4% la subventii, in timp ce platile pentru dobânzi s-au redus cu 0,2%.

Cheltuielile pentru investitii, care includ cheltuielile de capital, precum si cele aferente programelor de dezvoltare finantate din surse interne si externe, au fost de 10,1 miliarde lei (1,62% din PIB).

In cheltuielile bugetului general consolidat sunt incluse si 800 milioane lei, reprezentand plati din imprumuturile din varsaminte din privatizare inregistrate in contul curent general al Trezorerie Statului contractate de la Ministerul Finantelor Publice de catre unitatile administrativ-teritoriale pentru plata arieratelor.Sursa: MFP


Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "MFP a prezentat situatia bugetului actual":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016