Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Datorii de 400 milioane de euro intr-un singur an. Vezi ce companii de stat sunt de vina

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: companii de stat, datorii, forta de munca, cfr calatori

Anul trecut s-a inregistrat o datorie de aproximativ 400 de milioane de euro acumulata de cele mai mari 123 de companii de stat sau regii autonome. Cu toate acestea, cea mai mare parte a acestei datorii a fost acumulata de o singura companie de stat.

In concret, CFR SA, compania de stat care admi­nistreaza infrastructura de cale ferata din Romania, aflata in subordinea Transporturilor, a inregistrat pierderi de 300.000 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare parte din datoria de 393 milioane de euro adunate de cele 123 companii de stat.

Cifrele de afaceri ale companiilor care apartin in general Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de afaceri (MECMA) sau Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) au atins valoarea de 11 miliarde de euro (aproximativ 9% din PIB).

Companiile de stat angajeaza pe piata cea mai mare pondere a fortei de munca, acestea avand peste 250.000 de salariati, cel mai mare angajator fiind Posta Romana cu aproximativ 35.000 de angajati la nivel national.

Pierderea anuala a fost astfel de aproximativ 1.600 de euro pentru fiecare angajat, insa au existat si companii profitabile care au reusit sa obtina un profit mult mai mare raportat la numarul de persoane angajate. Romgaz este un astfel de exemplu al unei companii care a obtinut un profit de 155 milioane de euro, ceea ce inseamna ca fiecare angajat a adus un profit de circa 27.000 de euro.

Multe dintre companiile din cadrul CFR SA nu au reusit sa incheie anul pe plus si sa isi diminueze pierderile. CFR Calatori a avut anul trecut o cifra de afaceri de 469 milioane de euro anul trecut si pierderi de 21 milioane de euro, in scadere fata de anul anterior cand pierderile fusesera de 50 de milioane de euro.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Datorii de 400 milioane de euro intr-un singur an. Vezi ce companii de stat sunt de vina":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016