Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi raporturi economice fac jocurile lumii industrializate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Iul. 2011
Tags: forta de munca, boom economic, dezvoltare economica

Societe Generale a realizat recent un raport in care dezbate trecerea la un nou ciclu economic odata cu incheierea celui inceput in 1980 si care se apropie in curand de sfarsit. Mai exact, in ...

Societe Generale a realizat recent un raport in care dezbate trecerea la un nou ciclu economic odata cu incheierea celui inceput in 1980 si care se apropie in curand de sfarsit. Mai exact, in documentul intitulat "Noua ordine mondiala. Atunci cand cererea depaseste oferta" se mentioneaza ca ciclul economic dezvoltat odata cu anii '80 se apropie de final.

Odata cu dezvoltarea lumii industriale, aceasta s-a orientat catre regiuni in care forta de munca era mai ieftin. Astfel, in anii '70,  aceasta forta de munca a fost gasita in cea mai mare parte in zone din Asia.

Noile raporturi economice se modifica astfel si daca ne gandim ca Asia trece deja printr-un boom economic, iar resursele altor state sunt aproape consumate. Studiul aminteste si ca populatia globala a crescut cu 2,5 miliarde intre anii 1980-2010, cei mai multi avand varste cuprinse intre 15 si 64 de ani. In plus, doua treimi dintre acestia provin din Asia (exceptie faceJaponia), aceasta proportie fiind dovada clara a faptului ca piata de munca s-a schimbat semnificativ.

Se preconizeaza insa si o scadere a fortei de munca de 5%in domeniul industrializat pana in anul 2030, ceea ce inseamna ca si productivitatea va scadea. In acelasi timp insa, cererea este in continua crestere, fara ca oferta sa indeplineasca volumul acesteia.

Societe Generale a afirmat prin raportul mentionat ca aceasta schimbare pe plan mondial are la baza si diferentele din trecut fata de momentul actual in ceea ce priveste forta de munca de doua miliarde de oameni acum 20 de ani si cea de peste 4 miliarde cat insumeaza forta de munca in prezent, precum si cu privire la resursele naturale care, daca atunci erau din belsug, astazi incep sa fie pe sfarsite.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi raporturi economice fac jocurile lumii industrializate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016