Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ordinul nr. 1.783 din 4 noiembrie 2021 privind natura informatiilor pe care contribuabilul/platitorul trebuie sa le declare prin fisierul standard de control fiscal, modelul de raportare, procedura si conditiile de transmitere, precum si termenele de transmitere si data/datele de la care categoriile de contribuabili/platitori sunt obligate sa transmita fisierul standard de control fiscal a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 1073 din 9 noiembrie 2021.
SAF-T permite organelor fiscale accesul la date din evidenta contabila si fiscala ale contribuabililor/platitorilor, stocate si prelucrate in mediu electronic, intr-un format usor de citit pentru testarea substantiala a controalelor si datelor sistemului, folosind software de audit proprietar, ca parte a unei metodologii care asigura eficacitate si productivitate crescuta in controlul fiscal asistat de computer.
SAF-T este un fisier in format electronic, de tip XML, continand date extrase automat din sistemele informatice ale contribuabililor/platitorilor, exportate si stocate intr-un format standardizat.
Extras din Ordinul 1783/2021:
Articolul 1
Cartea verde a contabilitatii
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cum sa monitorizati activitatea fiscala in Romania. Sisteme pe care le puteti utilizaObligativitate SAF-T de la 1 ianuarie 2025. Va mai exista perioada de gratie de la sanctiuni?Articole similare
SAF-T in 2023. Firmele care au ramas si in acest an contribuabili mijlocii pot beneficia de perioada de gratie?SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieFirme care depun SAF-T din 2022. De cand se declara sectiunea de active si pe ce perioada?Cum se face completarea campului Plati/Metode de plati in SAF-TSAF-T in 2023: Pana pe 28 februarie 2023 trebuie depusa D406 de contribuabilii mijlociiUltimele articole
Din 1 ianuarie 2025 contribuabilii mici vor avea OBLIGATIA de a depune D406 SAF-TSAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?Termen de depunere D406 pentru sectiunea Active din cadrul fisierului SAF-TCompletarea D406 in mod gresit atrage sanctiuni de pana la 1.500 lei pentru contribuabili. Cazuri pentru care NU se aplica amendaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"