Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De ce vrea Fiscul inca 1,3 miliarde de lei de la companiile de stat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Iul. 2011
Tags: companii de stat, control financiar, anaf

Zilele trecute, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca, in urma verificarilor din partea structurilor de control financiar, companiile cu capital integral sau majoritar de ...


Zilele trecute, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca, in urma verificarilor din partea structurilor de control financiar, companiile cu capital integral sau majoritar de stat, datoreaza catre ANAF inca 1,3 miliarde de lei. Pe langa aceasta, au fost intocmite 47 de sesizari penale pentru un prejudiciu de 230 milioane de lei.

Ca urmare a controalelor efectuate de Fisc in cazul agentilor economici, statul si-a marit patrimoniul public cu 2,7 miliarde de lei. Totalul acestei sume vine din diferentele rezultate din reevaluarea unor bunuri din domeniul public al statului, investitii din fonduri publice care nu au fost incluse in valorile bunurilor din domeniul public al statului, precum si din inregistrarea in contabilitate a unor bunuri.

In primele sase luni ale anului au fost efectuate mai multe actiuni de control financiar care au vizat 3.501 de agenti economici. Verificarile au fost efectuate in cazul unor regii autonome, companii nationale, societati nationale si societati comerciale cu capital integral sau majoritar de stat care au raportat pierderi sau au beneficiat de alocari de la bugetul de stat cu titlu de subventii sau transferuri.

Nu au scapat de control nici acele companii care au concesionat bunuri proprietate publica a statului, au avut in gestiune sau administrare bnuri din domeniul public al statului sau au constituit si virat dividende din din profitul net pentru exercitiile financiare 2007-2009.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De ce vrea Fiscul inca 1,3 miliarde de lei de la companiile de stat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016