Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Anunt oficial: Se amana pana la 1 iulie termenul pentru declaratia 394

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 30 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: declaratia 394, opanaf 3769/2015, 1 iulie 2016, scopuri de tva, regim special

ANAF a publicat pe pagina proprie proiectul de Ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA.

In contextul realizarii obiectivelor strategice asumate de catre ANAF privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, imbunatatirea conformarii voluntare a contribuabililor si cresterea eficientei colectarii, a fost publicat in Monitorul Oficial la data de 07.01.2016 Opana nr. 3769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA, avand ca termen de intrare in vigoare data de 1.04.2016.


De la data publicarii pana in prezent, au fost semnalate din partea mai multor asociatii profesionale anumite aspecte referitoare la modalitatea de completare si declarare a formularului 394 aprobat prin ordinul mentionat, respectiv introducerea operatiunilor efectuate de catre persoanele impozabile care aplica sistemul de TVA in regim special (agentiile de turism, regim specia pentru bunurile second-hand, opere de arta, obiectie de colectie si antichitati), precum si introducerea cotei de TVA de 24% (pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii si achizitiile aferente perioadei anterioare).

Totodata, pentru a putea fi adaptate sistemele informatice ale contribuabililor la noile prevederi, a fost solicitata amanarea termenului de intrare in vigoare a OPANAF 3769/2015.

Astfel, pentru a veni in sprijinul mediului de afaceri, a fost identificata necesitatea modificarii OPANAF 3769/2015 si prorogarea termenului de intrare in vigoare a acestuia la data de 1.07.2016 (1 iulie 2016).

Astfel, s-a elaborat ordinul pentru modificarea OpANAF 3769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Anunt oficial: Se amana pana la 1 iulie termenul pentru declaratia 394":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016