Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conform unui nou Proiect de Ordin, amenzile si contraventiile prevazute de Legea contabilitatii ar putea fi aplicate pe viitor si de inspectorii ANAF.
Potrivit acestor modificari, constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor, stabilite prin acest act normativ, se poate face si de catre personalul din cadrul structurilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, stabilite prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, nu doar de persoanele cu atributii de inspectie fiscala si control financiar sau de personalul altor directii din cadrul Ministerului Finantelor, stabilit prin ordin al ministrului finantelor publice, cum era prevazut anterior.
Prin nou Proiect de Ordin se doreste ca dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile din Legea contabilitatii sa fie acordat atat organelor cu atributii de control fiscal, cat si organelor cu atributii de administrare a veniturilor statului, precum si functionarilor publici din cadrul Directiei generale antifrauda fiscala, din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
De asemenea, se propune ca personalul din cadrul structurilor subordonate ANAF care are atributii in domeniul gestiunii declaratiilor fiscale si bilanturilor, sa aiba si atributii de constatare si sanctionare a contraventiilor privind nedepunerea in termenul legal la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor a situatiilor financiare anuale si, dupa caz, a situatiilor financiare anuale consolidate, a situatiilor financiare interimare, a raportarilor contabile, sau, dupa caz, a declaratiei din care rezulta ca persoanele prevazute la art.1 alin.(1)-(3) din lege, nu au desfasurat activitate.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Sursa: ANAF
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Decontarile de la A la Z: explicatii LEGALE, solutii pentru probleme si modalitati de a evita sanctiunile ANAFStudiu de caz: Tratament contabil si fiscal in cazul unei achizitii cu factura incompletaLEGEA CONTABILITATII s-a schimbat radical. Cea mai buna carte de specialitate explica tot!Anulare repartizare dividende. Cum procedam la anularea deciziei initiale de repartizare?Secretul societatilor comerciale care au invins crizaUltimele articole
Legi contabilitate. Principalele modificari aduse Legii contabilitatii 82/1991 prin OUG 138/2024Facturare in RO e-Factura. Facturile in euro pot fi transmise in sistem?TOATE modificarile aduse Legii contabilitatii prin OUG 138/2024NOUTATE! Balanta de verificare trebuie intocmita lunar, conform OUG 138/2024Situatii financiare. Cine are dreptul sa semneze situatiile financiareArticole similare
NOU! Tichetele cadou care depasesc suma de 150 lei vor fi impozitate. Care sunt exceptiileAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"