Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legea contabilitatii prevede amenzi si contraventii care ar putea fi aplicate si de inspectorii ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 01 Oct. 2021 Exclusiv
Tags: legea contabilitatii, amenzi si contraventii, oug 13/2021

Conform unui nou Proiect de Ordin, amenzile si contraventiile prevazute de Legea contabilitatii ar putea fi aplicate pe viitor si de inspectorii ANAF.

Reamintim ca prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.13/2021 pentru modificarea si  completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal si a Legii contabilitatii nr.82/1991,  publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.197 din 26 februarie 2021, au  fost aduse modificari si articolului 42 alineatul (4) din Legea contabilitatii.

Potrivit acestor modificari, constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor, stabilite prin acest act normativ, se poate face si de catre personalul din cadrul  structurilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, stabilite prin ordin al  presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, nu doar de persoanele cu  atributii de inspectie fiscala si control financiar sau de personalul altor directii din  cadrul Ministerului Finantelor, stabilit prin ordin al ministrului finantelor publice, cum  era prevazut anterior.

Prin nou Proiect de Ordin se doreste ca dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile din  Legea contabilitatii sa fie acordat atat organelor cu atributii de control fiscal, cat si  organelor cu atributii de administrare a veniturilor statului, precum si functionarilor publici din cadrul Directiei generale antifrauda fiscala, din subordinea Agentiei  Nationale de Administrare Fiscala.

De asemenea, se propune ca personalul din cadrul structurilor subordonate ANAF care are atributii in domeniul gestiunii declaratiilor fiscale si bilanturilor, sa aiba si atributii de constatare si sanctionare a contraventiilor privind nedepunerea in termenul legal la unitatile  teritoriale ale Ministerului Finantelor a situatiilor financiare anuale si, dupa caz, a situatiilor  financiare anuale consolidate, a situatiilor financiare interimare, a raportarilor contabile, sau, dupa  caz, a declaratiei din care rezulta ca persoanele prevazute la art.1 alin.(1)-(3) din lege, nu au desfasurat activitate.


Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legea contabilitatii prevede amenzi si contraventii care ar putea fi aplicate si de inspectorii ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016