Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: Vom stimula si alte zone din economie, prin acordarea de facilitati, ca in sectorul IT

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 22 Mai. 2019
Tags: facilitati fiscale, impozit pe venit, amnistia fiscala

Prezent, marti - 21 mai, la Cluj-Napoca, unde a abordat mai multe subiecte privind domeniul fiscal, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a facut un anunt asteptat de multi angajati. Acesta a spus ca Guvernul intentioneaza sa ofere facilitatile fiscale de care beneficiaza, in prezent, angajatii din IT, si salariatilor din alte sectoare economice.

Seful de la Finante a precizat, marti, ca vizata de aceste facilitati fiscale ar fi industria textila – atat pentru a “renaste” aceasta ramura a economiei, cat si pentru a mentine o forta de munca mai putin calificata si calificata. In acelasi context, Teodorovici a vorbit si despre nevoia dezvoltarii invatamantului dual in Romania.

„Vrem stimularea si a altor zone din economie care vor avea un regim fiscal oarecum similar modelului care se aplica in sectorul IT, unde partea de impozit pe venit a fost eliminata. Se analizeaza ca aceste facilitati sa fie aplicate si in alte zone, cum ar fi industria prelucratoare, industria de aparare, industria textila, pentru ca aceste industrii sa renasca, pentru a stimula si mentine forta de munca mai putin calificata si calificata. Guvernul aplica cu prioritate anumite masuri in anumite zone ale economiei si spun ca vor fi de succes. Avem un istoric in anumite industrii si relatii vechi care nu au mai fost valorificate”, a mai declarat ministrul Teodorovici, citat de Mediafax

Pe pagina personala de Facebook, seful de la Finante a enumerat subiectele abordate la Cluj-Napoca: “Am discutat despre facilitatile fiscale dedicate redresarii sectorului de constructii, despre amnistia fiscala, despre nevoia dezvoltarii invatamantului dual pentru stabilizarea si formarea fortei de munca din Romania si despre operationalizarea Fondului de Dezvoltare si Investitii, ca instrument dedicat dezvoltarii comunitatilor locale, in cadrul caruia au fost deja depuse peste 500 de proiecte”. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: Vom stimula si alte zone din economie, prin acordarea de facilitati, ca in sectorul IT":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016