Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Care sunt facilitatile de care puteti beneficia de la 1 octombrie prin Split TVA?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 06 Sep. 2017 Exclusiv
Tags: split tva, plata defalcata tva, facilitati fiscale, contul de tva

ANAF a adus lamuriri suplimentare privind facilitatile fiscale acordate celor care aplica optional de la 1 octombrie pentru sistemul de plata defalcata TVA sau split TVA.

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care opteaza pentru sistemul de split TVA in perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2017 beneficiaza de facilitati fiscale astfel:
 
a) o reducere cu 5% a impozitului pe profit, respectiv pe veniturile microintreprinderilor aferent trimestrului IV al anului fiscal 2017. in cazul platitorilor de impozit pe profit care au obligatia de a declara si plati impozit pe profit anual cu plati anticipate, 5% se aplica la plata anticipata aferenta trimestrului IV al anului fiscal 2017, iar in cazul celor care au obligatia de a declara si plati impozit pe profit anual, 5% se aplica la o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul fiscal 2017. Pentru platitorii de impozit pe profit reducerea se inscrie in mod distinct in declaratia anuala de impozit pe profit;


Va recomandam si o analiza detaliata privind acordarea facilitatilor fiscale in acest caz, intocmita de econ. Irina Dumitrescu!
 
b) anularea penalitatilor de intarziere aferente TVA, restante la 30 septembrie 2017, cu conditia ca debitele si dobanzile aferente, restante la 30 septembrie sa se achite pana la 21 decembrie 2017, si sa fie depuse toate declaratiile conform vectorului fiscal.
 
Optiunea se exercita printr-o notificare depusa la organul fiscal competent si se aplica incepand cu ziua urmatoare celei in care contribuabilii sunt inregistrati in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA/split TVA, pentru facturile emise si avansurile incasate incepand cu aceasta data.
 
 
Ce presupune mecanismul de split TVA introdus prin OG 23/2017?
 
Pe scurt, sistemul presupune ca persoanele impozabile si institutiile publice inregistrate in scopuri de TVA sa deschida si sa utilizeze cel putin un cont distinct pentru incasarea TVA de la beneficiari si plata TVA catre furnizori. In cazul conturilor de TVA deschise la unitati ale Trezoreriei Statului, costurile aferente deschiderii acestora si comisioanele aferente oricaror operatiuni in legatura cu acestea, se suporta de la bugetul Trezoreriei Statului, fara a fi percepute de la titularii de cont. Totodata, extrasele conturilor de TVA deschise la unitati ale Trezoreriei Statului, vor fi puse gratuit la dispozitia titularilor de cont si in format electronic.
 
 
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Care sunt facilitatile de care puteti beneficia de la 1 octombrie prin Split TVA?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016