Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul demis al Finantelor critica dur Programul de Guvernare: Ascunde adevaratele intentii, precum revenirea la austeritate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 28 Oct. 2019
Tags: program de guvernare, finante, deficit bugetar

Dupa ce, joi - 24 octombrie, premierul desemnat, Ludovic Orban, le-a prezentat colegilor din Biroul National programul de guvernare, ministrul demis al Finantelor Publice a iesit cu un mesaj public in care critica extrem de dur masurile anuntate. Acesta acuza ca programul ascunde adevaratele intentii, cum ar fi revenirea la austeritate.

“Vad programul de guvernare publicat joi, 24 octombrie (…). Dar iata cum arata, pe scurt, sectiunea dedicata finantelor, cu acele lucruri „fantastice” amintite ca un “teaser” de film cu buget redus in care joaca actori de categorie B. In afara de cateva masuri copy-paste preluate din guvernarea noastra, gasim multe vorbe goale, multe obsesii neo-liberale in care nu mai cred nici cei care le-au promovat in Vest, multe platitudini si ambiguitati menite a ascunde adevaratele intentii: revenirea la austeritate, la o paradigma rigida si contabiliceasca, la un model economic care sa condamne Romania a ramane cu asa-zisul avantaj competitiv al salariilor modeste in detrimentul unui model de dezvoltare expansiv, care sa recupereze mai rapid decalajele fata de media UE si care sa incurajeze o crestere economica mai incluziva, cu redistribuire mai corecta a beneficiilor si cu reducerea inegalitatilor si a saraciei”, a scris ministrul demis al Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a facut o comparative intre situatia care in care se va afla Romania in cazul in care se vor aplica masurile din zona de finante din programul de Guvernare al PNL si situatia actual din America de Sud, “mai ales din Chile, unde inegalitatile sociale au dus la o explozie sociala fara precedent de la anii dictaturii lui Pinochet, in conditiile in care acest stat este considerat indeobste cel mai avansat economic din respectivul continent”.

Citeste si:
 
Ministrul demis sustine ca este important sa se inteleaga ca exista o competitive economica intre statele din UE, chiar daca suntem parte a familiei economice: “Ce nu au inteles liberalii este ca, desi suntem parte a familiei europene, suntem in competitie economica cu ceilalti si ca daca noi nu stimulam economia si capitalul autohton, ramanem doar o piata de desfacere, ca daca noi nu marim salariile, cei mai buni vor migra catre alte piete, unde vor fi platiti mai bine, ca daca nu reducem inegalitatile sociale, vom trai cu riscul unor explozii sociale de amploare”.

Citeste si:
 
Eugen Teodorovici mai acuza ca viitorul ministru al Finantelor se pregateste, alaturi de ceilalti 14 "nenumiti", sa faca Romania prizoniera intr-o procedura probabila de deficit excesiv la UE. Acesta spune ca situatia risca sa ne afecteze ratingul de tara pe care el il lasa la nivel de investment grade, alaturi de o piata de capital upgradata la statutul de piata emergenta, in stadiu de aderare iminenta la OECD (de care liberalii nu pomenesc nimic!), cu un sector bancar cu capital romanesc mult mai puternic dupa capitalizarea CEC si achizitia Bancii Romanesti de catre Exim Bank. Ministrul demis sustine ca exista "perspectiva imediata, pana la sfarsitul anului acesta, de creare a unei banci nationale de dezvoltare care sa ne ajute in absorbtia fondurilor europene si in dezvoltarea capitalului autohton”. 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul demis al Finantelor critica dur Programul de Guvernare: Ascunde adevaratele intentii, precum revenirea la austeritate":
Rating:

Nota: 4.08 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016