Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministru Finantelor trage un semnal de alarma: Asa cum arata situatia, deficitul bugetar va depasi 4%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 14 Nov. 2019
Tags: deficit bugetar, pib, ministrul finantelor

Pentru ca deficitul bugetar la 10 luni este 2,84% din Produsul Intern brut (PIB), nivel care depaseste estimarea pentru intregul an, ministrul Finantelor - Florin Citu - este de parere ca, daca nu se intervine rapid, pana la finalul anului deficitul bugetar va depasi 4%.

"Deficitul la 9 luni trebuia sa fie 2,28%, executia la 9 luni este 2,60%. Azi, va prezint executia la 10 luni, exact cum mi-a predat-o domnul Teodorovici (fostul ministru al Finantelor, n.r.), 2,84%. Este exact ceea ce am preluat eu, la 2,84%, mai mult decat trebuia sa fie la sfarsitul anului. (...) Deficitul astazi, asa cum arata situatia, daca nu facem nimic, deficitul bugetar este in jur de 4%, mai precis peste 4%", a declarat ministrul Citu.

Seful de la Finante arata ca in prezent exista o diferenta la venituri de 21 de miliarde de lei fata de estimarile pentru primele 9 luni din an.

"Veniturile estimate pentru primele 9 luni trebuia sa fie 249 miliarde lei, sunt 228 miliarde lei, 21 miliarde lei gaura, diferenta, deficit. De unde vine diferenta? Jumatate, 11 miliarde, sunt bani in economie necolectati, asta este ceva ce trebuie sa discut cu ANAF. Cealalta jumatate vine din fonduri europene. Niciodata nu a fost intentia celor de la PSD sa ia acei bani. Asa se impart cei 21 miliarde lei, sunt 11 miliarde lei necolectati din economia romaneasca, restul din exterior.(...) La cheltuieli, banii pentru investitii si pentru proiecte cu finantare din fonduri europene nu sunt cheltuiti. Pare bizar ca nu vrei sa cheltuiesti bani pentru investitii finantate cu fonduri europene, dar banii sunt luati de acolo si dusi catre cheltuieli de personal, asistenta sociala, bunuri si servicii, alta metoda prin care se transferau bani catre baronii locali", sustine ministrul Finantelor Publice.

Totusi, acesta a precizat ca exista cateva solutii pe care le ia in calcul pentru ca deficitul bugetar sa nu ajunga in jurul a 4% din PIB: "Avem cateva solutii. Sunt 11 miliarde lei din economia nationala care n-au fost colectati, acolo poate putem sa facem ceva. Mai avem cateva solutii la care ne uitam".
 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministru Finantelor trage un semnal de alarma: Asa cum arata situatia, deficitul bugetar va depasi 4%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016