Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Persoanele care detin proprietati cu suprafete mari sau posesorii care obtin venituri din utilizarea lor vor achita un impozit majorat in 2011, insa proprietarii care detin apartamente pentru locuit ...
Persoanele care detin proprietati cu suprafete mari sau posesorii care obtin venituri din utilizarea lor vor achita un impozit majorat in 2011, insa proprietarii care detin apartamente pentru locuit vot plati sume apropiate de cele din acest an.
"Este normal, nimeni nu doreste sa plateasca taxe si impozite. Evitam sa marim niste taxe care afecteaza toti cetatenii Romaniei. Incercam sa ducem in zona de normalitate diverse zone in care taxarea in Romania nu este normala, ca sa spun asa. O sa venim, incepand cu anul viitor, cu un nou sistem de taxare a proprietatilor pentru ca in Romania proprietatea nu este taxata", a spus Vladescu, la Antena 3.
El a aratat ca, probabil, impozitul pentru un apartament cu doua camere va ramane la acelasi nivel , de circa 100 de lei, intrucat acestea apartin unor persoane care nu pot plati mai mult decat aceasta suma.
"Dar, cineva care are 20 de apartamente cu doua camere si le foloseste pentru a realiza venituri nu este normal sa plateasca tot acelasi nivel de impozit (precum cel care are o singura locuinta - n.r.)", a continuat Vladescu.
El a explicat ca nu este normal ca persoanele care au locuinte mari, de exemplu de 200 sau 400 de metri patrati sa plateasca un impozit de aproximativ 300 de lei.
"Imi dau o veste proasta si mie, daca o luati asa de personal. Cred ca, din punctul asta de vedere, o parte din cetatenii Romaniei, care au avut sansa, priceperea sau smecheria, cum se spune de multe ori, sa fie mai bogati astazi decat alti cetateni romani vor trebui sa plateasca mai mult", a afirmat ministrul Finantelor, raspunzand la o intrebare privind impozitul pe care il va plati ministrul Economiei, Adriean Videanu, care are o proprietate imobiliara de peste 1.000 de metri patrati.
Totodata, Vladescu a aratat ca, in prezent, o companie care detine un bloc de birouri plateste un impozit pe proprietate diferit de o persoana fizica care obtine venituri dintr-o proprietate similara.
"In lumea asta, in ghilimele spun, formula de penalizare a bogatiei este plata de impozite si taxe mai mari de catre cei care sunt mai bogati si, deci, mai mici de catre cei care au venituri mai reduse", a mai spus Vladescu.
Persoanele care detin mai multe locuinte neinchiriate vor fi obligate sa achite, pana la 30 septembrie, "o taxa de solidaritate" la bugetul local, suplimentar impozitului pe proprietate, in cuantum cuprins intre 50% si 200% din impozit, taxare prin care statul vrea sa obtina 31 milioane lei in 2010.
Taxa de solidaritate va fi impusa proprietarilor de mai multe locuinte printr-o ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal.
Documentul prevede ca persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri cu destinatie de locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, datoreaza in acest an o taxa de solidaritate reprezentand 50% din impozitul datorat pe acest an pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, 100% din impozitul datorat pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si 200% din impozit pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Sursa Mediafax 20/06/2010
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Achizitia intracomunitara: ce inseamna, noutati legislative si documente necesare pentru scutirea de TVAFactura separata de transport primita de la un furnizor intracomunitar. Declaram in D 390?ANAF: Contributii sociale obligatorii pentru persoanele fiziceTabel comparativ: Modificari aduse de Legea 187/2015Reduceri la plata IMPOZITului pe profit/ pe venit. Cum se acorda bonificatiile pentru trm. IV 2020?Ultimele articole
Cum trebuie declarat IMPOZITul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaPragul de IMPOZITare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Tichete de masa salariati cu CIM partial. Beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei cu CIM normal?IMPOZITarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalProiect OUG: Va fi introdusa Declaratia Unica precompletata de ANAF. Cine primeste formularulArticole similare
Ce regim fiscal aplicam la o investitie pentru o CLADIRE nefinalizata?Inregistrarea in scopuri de TVA. Pro-rata. Cum se procedeaza?Codul fiscal 2008 - Capitolul V. Taxa pentru eliberarea certificatelor avizelor si autorizatiilor - art. 266-269Codul Fiscal 2010 TITLUL IX - Capitolul II - Impozitul si taxa pe cladiriCe obligatii apar la inregistrarea contractelor de leasing incheiate cu nerezidenti?Ultimele articole
D216 in 2024: Au fost publicate instructiunile de completare prin Ordinul 3738/2024Darea in plata. Ce inseamna si studii de caz practice cu privire la sfera de aplicare a TVACesiune parti sociale. Aspecte contabile si fiscaleTVA imobiliare 2023: 3 studii de caz importante pentru contribuabiliImobilizarile corporale. Ce documente se utilizeaza pentru evidenta lorAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"