Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reducerea treptata a deficitului bugetar propusa de MFP, acceptata de Comisia Europeana

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 05 Mar. 2020
Tags: deficit bugetar, comisia europeana, ecofin, mfp

Ministerul Finantelor Publice anunta ca reducerea treptata a deficitului bugetar propusa in procedura de deficit excesiv este acceptata de Comisia Europeana, care propune o corectie a deficitului bugetar inregistrat de Romania in acord cu strategia fiscal-bugetara adoptata de MF. Vorbim de incadrarea sub tinta de 3% la finalul anului 2022.

CE a publicat, miercuri – 4 martie a.c., trei documente privind declansarea procedurii de deficit excesiv la adresa Romaniei. Opinia Comisiei privind constatarea deficitului excesiv este cuprinsa in acest pachet de documente, alaturi de propunerea de decizie a Consiliului Uniunii Europene privind existenta unui deficit excesiv si de decizia de recomandare a Consiliului privind masurile de corectare a deficitului.

”Propunerea Comisiei Europene este in linie cu strategia fiscal-bugetara a Romaniei in care ne angajam sa avem o scadere graduala a deficitului bugetar, de la 3,8% din PIB in 2019 la 3,4 % din PIB in 2021. In discutiile cu reprezentantii Comisiei Europene am subliniat angajamentul ferm al guvernului Romaniei pentru o politica fiscala responsabila si sustenabila, dar si faptul ca reducerea deficitului ar trebui sa se faca intr-o maniera care sa nu puna in pericol cresterea economica”, a declarat ministrul interimar al Finantelor Publice, Florin Citu, citat intr-un comunicat remis de MFP.

Aceasta recomandare a Comisiei Europene va fi discutata si adoptata in data de 17 martie, in cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Economice si Financiare (ECOFIN. 

MFP precizeaza ca Romania a primit recomandari din partea Consiliul UE de a intreprinde masuri pentru iesirea din procedura de deficit excesiv pana in 2022. Traiectoria de ajustare propusa este de 3,6% pentru 2020, 3,4% pentru 2021 si 2,8% pentru 2022.

Aceste recomandari vin in contextul in care deficitul bugetar estimat de tara noastra era, la finalul anului trecut, de 3,8% din PIB, peste nivelul de 3%. Astfel, Romania nu indeplineste unul dintre cele doua criterii definite in Protocolul din Tratatul de Functionare a Uniunii Europene. Cat priveste cel de-al doilea criteriu, nivelul datoriei publice, acesta se situeaza sub limita de 60% din PIB stipulata in Tratat.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reducerea treptata a deficitului bugetar propusa de MFP, acceptata de Comisia Europeana":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016