Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Finantare noua prin 862 milioane de euro pentru proiecte romanesti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: proiecte, finantare, investitii, ue, majorarea pib-ului, cofinantari

Sapte proiecte propuse de autoritati si companii din Romania fac parte dintre cele selectate ca urmare a primului apel de propuneri din cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE). Volumul total de finantare furnizat de UE este de aproape 862.5 milioane de euro, gradul de co-finantare din fonduri europene fiind de 85%. Proiectele (vezi Lista II ) au in vedere studii de fezabilitate si lucrari de reabilitare in domeniul infrastructurii de cai ferate, precum si a celei portuare pe apele de interior.

   
Peste 862 milioane de euro pentru proiecte romanesti
    
Pe ansamblu, Comisia Europeana a propus alocarea unor fonduri UE in valoare de 13,1 miliarde de euro unui numar total de 276 de proiecte din domeniul transporturilor. Se estimeaza ca aceste investitii vor debloca cofinantari suplimentare publice si private in valoare totala de 28,8 miliarde de euro.
    
Violeta Bulc, comisarul european pentru transporturi, a declarat: "Am deosebita placere de a propune cel mai vast plan de investitii realizat vreodata de UE in domeniul transporturilor. Proiectele pe care le-am selectat vor aduce beneficii atat cetatenilor, cat si intreprinderilor, prin modernizarea infrastructurii si prin eliminarea blocajelor existente. De asemenea, proiectele vor promova solutii inovatoare si durabile in materie de mobilitate. Aceste investitii fara precedent reprezinta o contributie majora la agenda Comisiei privind cresterea si crearea de locuri de munca. Implementarea retelei transeuropene de transport ar putea crea pana la 10 milioane de locuri de munca si ar putea determina majorarea PIB-ului european cu 1,8 % pana in 2030”.
    
    

Context:

Lansate in septembrie 2014, apelurile de propuneri din cadrul MIE au atras peste 700 de propuneri, care au totalizat nevoi de finantare de trei ori superioare fondurilor prevazute. Acest lucru a permis Comisiei Europene sa selecteze proiectele cu cea mai mare valoare adaugata la nivel european si care sa garanteze, in acelasi timp, o distributie echilibrata din punct de vedere geografic si intre diferitele modalitati de transport.
       

Aproape 4,8 miliarde de euro au fost alocate statelor membre eligibile pentru Fondul de coeziune. Un alt criteriu de evaluare a fost contributia la alte actiuni prioritare ale Comisiei, cum ar fi Uniunea energetica sau piata unica digitala.

Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Finantare noua prin 862 milioane de euro pentru proiecte romanesti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016