Tags: procedura privind incarcarea dovezii de cofinantare, aplicatie electronica de inscriere
Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de afaceri a publicat procedura privind incarcarea dovezii de cofinantare in aplicatia electronica de inscriere.
Reamintim ca beneficiarul are obligatia de a incarca dovada cofinantarii in aplicatie electronica de inscriere. Functionalitatea este disponibila in sectiunea Contractare.
Asfel, dupa primirea deciziei de admitere, beneficiarul:
-Acceseaza tabul Contractare
-Introduce codul IBAN al contului special deschis pentru program
-Sistemul genereaza contractul aferent entitatii juridice
Listarea contractului este vizibila pe structura:
-Aplicatie
-Apel (Schema pe care beneficiarul a aplicat)
-Intreprindere (Tipul de intreprindere in care se incadreaza la depunere)
-IBAN (Codul IBAN aferent contului deschis de beneficar pentru proiect)
-Status contract- Gata pentru semnare
-Actiuni
-Modifica- Beneficiarul poate modifica Codul IBAN introdus
-Incarca dovada cofinantarii
-Descarca contract
-Transmite contract semnat electronic de catre beneficiar
Pentru a atasa fisierul- Dovada cofinantarii, beneficiarul apasa butonul Modifica (din Actiuni), iar sistemul deschide fereastra pentru introducerea documentului.
Beneficiarul alege documentul semnat, il incarca->iar sistemul transmite mesaj cu privire la validarea operatiunii, de tipul Documentul a fost incarcat cu succes!.
Ulterior incarcarii documentului, acesta poate fi descarcat sau sters.
In situatia in care documentul nu este conform, sistemul transmite mesaj de avertizare de tipul Verificarea documentului nu a putut fi efectuata!, iar beneficiarul nu va putea incarca documentul, fiind nevoit sa verifice si sa reia operatiunea.
Dupa incarcarea dovezii de cofinantare, beneficiarul va urma pasii in vederea descarcarii, semnarii si transmiterii contractului semnat electronic incadrandu-se in termenul prevazut de lege.
Sursa: MEEMA

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Impozitare cesiune drepturi de autor
Intrebare:
Un SRL a incheiat un contract de cesiune a drepturilor de autor cu o persoana fizica, iar impozitul de 10% aferent veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala a fost retinut la sursa, conform legislatiei in vigoare. Prin ce declaratie fiscala trebuie declarat acest impozit pana pe data de 25 a lunii urmatoare? Mentionez ca in Declaratia 100 nu am identificat un cod de creanta bugetara specific pentru acest tip de impozit. Trebuie depusa si declaratia D205 in 2026?...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Accize vinuri
Intrebare:
Este o companie platitoare de TVA, care vinde bauturi alcoolice.
Intrebare: trebuie sa fie mentionata acciza de platit pe factura emisa? Cum se calculeaza acciza de platit si in ce mod trebuie inregistrata in contabilitate?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Contract de mandat cu loteria romana
Intrebare:
O societate are contract de mandat cu loteria nationala pentru vanzare de lozuri, bilete de loterie si aparate de jocuri de noroc. Lozurile le primeste pe baza de factura si le achita cu chitanta. Pentru celelalte aparate depune banii in contul loteriei de doua ori pe saptamana si la inceputul lunii urmatoare societatea emite o factura catre loterie cu valoarea comisionului comunicata de acestia. Intrebarea mea este, in afara de factura emisa de societate, ce operatiuni trebuie sa...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<