Tags: procedura privind incarcarea dovezii de cofinantare, aplicatie electronica de inscriere
Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de afaceri a publicat procedura privind incarcarea dovezii de cofinantare in aplicatia electronica de inscriere.
Reamintim ca beneficiarul are obligatia de a incarca dovada cofinantarii in aplicatie electronica de inscriere. Functionalitatea este disponibila in sectiunea Contractare.
Asfel, dupa primirea deciziei de admitere, beneficiarul:
-Acceseaza tabul Contractare
-Introduce codul IBAN al contului special deschis pentru program
-Sistemul genereaza contractul aferent entitatii juridice
Listarea contractului este vizibila pe structura:
-Aplicatie
-Apel (Schema pe care beneficiarul a aplicat)
-Intreprindere (Tipul de intreprindere in care se incadreaza la depunere)
-IBAN (Codul IBAN aferent contului deschis de beneficar pentru proiect)
-Status contract- Gata pentru semnare
-Actiuni
-Modifica- Beneficiarul poate modifica Codul IBAN introdus
-Incarca dovada cofinantarii
-Descarca contract
-Transmite contract semnat electronic de catre beneficiar
Pentru a atasa fisierul- Dovada cofinantarii, beneficiarul apasa butonul Modifica (din Actiuni), iar sistemul deschide fereastra pentru introducerea documentului.
Beneficiarul alege documentul semnat, il incarca->iar sistemul transmite mesaj cu privire la validarea operatiunii, de tipul Documentul a fost incarcat cu succes!.
Ulterior incarcarii documentului, acesta poate fi descarcat sau sters.
In situatia in care documentul nu este conform, sistemul transmite mesaj de avertizare de tipul Verificarea documentului nu a putut fi efectuata!, iar beneficiarul nu va putea incarca documentul, fiind nevoit sa verifice si sa reia operatiunea.
Dupa incarcarea dovezii de cofinantare, beneficiarul va urma pasii in vederea descarcarii, semnarii si transmiterii contractului semnat electronic incadrandu-se in termenul prevazut de lege.
Sursa: MEEMA

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Vanzare apartament catre asociat
Intrebare:
Societate comerciala, platitoare de TVA si impozit pe profit, achizitioneaza 1 apartament/constructie de la o persoana juridica in valoare de 200.000 euro cu taxare inversa in anul 2025. Scopul achizitie este de a inchiria/investitie imobiliara. Peste 2 ani, dorind sa vanda acest apartament catre asociat, sa prespunem ca il va vinde tot cu 200.000 euro. Care sunt implicatiile fiscale din punct de vedere al tva-ului? In ambele variante, facturand cu tva 0, respectiv ajustare de tva...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Constituire rezerva legala
Intrebare:
O societate A din Romania fuzioneaza prin absorbtie cu o societate din UE. Societatea A este pe pierdere de la infiintare si nu a constituit pana in prezent rezerva legala. In urma fuziunii din cursul anului 2024, societatea A a preluat si un profit reportat in contul 117 al societatii absorbite. La finalul anului 2024, avand in vedere ca figureaza cu pierdere in cursul anului dar cu profit reportat, are societatea A obligatia de a constitui rezerva legala? Va multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Calcul bonificatie
Intrebare:
Am urmatoarea situatie a capitalurilor:
2024 101 sold c - 400 lei, 1061 sold C- 80 lei, 1068 sold c: 17306.20 lei (profit reinvestit constituit la 31.12.2024), 121 sold C -701333 lei, 129 sold D -17306.20 lei
2023 101 sold c - 400 lei, 1061 sold C- 80 lei, 121 sold C: 510575 lei
2020 101 sold c - 400 lei, 1061 sold C- 80 lei, 121 sold C: 664315 lei
Va rog sa ma ajutati cu un calcul al bonificatiei conform legii 153/2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<