Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In perioada urmatoare, oricine depune proiecte de investitii pentru infiintarea fermelor de familie, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), va putea beneifica de o cofinantare a investitiei prin accesarea microcreditelor reglementate prin OUG 43/ 2013, in limita sumei de 75.000 de euro.
"Cei care depun proiecte de investitii pentru infiintarea fermelor de familie in cadrul sesiunii aferente Masurii 121, deschise in perioada 25 iunie - 14 august 2013, vor putea asigura cofinantarea investitiei prin accesarea microcreditelor reglementate prin OUG 43/ 2013. Astfel, in momentul depunerii proiectului, solicitantii de fonduri europene vor semna o declaratie pe propria raspundere privind asigurarea cofinantarii private a acestuia, conform prevederilor mentionate in Ghidul Solicitantului. Ulterior, pana la semnarea Contractului de Finantare, solicitantii de fonduri europene vor trebui sa faca dovada existentei cofinantarii, acest lucru putand fi realizat prin accesarea microcreditelor reglementate de OUG 43/ 2013", precizeaza Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit
Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) nr. 43 din 15 mai 2013, Ministerul Agriculturii a venit in sprijinul celor care vor sa infiinteze ferme de familie prin Masura 121 - "Modernizarea exploatatiilor agricole" prin reglementarea instrumentelor financiare si de creditare a sectorului agricol.
Astfel, prin OUG 43/ 2013 a fost instituit un fond care va fi utilizat pentru acordarea de microcredite in scopul asigurarii contributiei proprii a beneficiarilor la finantarea proiectelor de investitii, finantare prin PNDR, care pot avea o valoare eligibila de cel mult 125.000 de euro. Suma maxima care poate fi acordata unui beneficiar PNDR poate ajunge la 75.000 de euro.
Totodata, beneficiarii PNDR pot accesa microcreditele puse la dispozitie de OUG 43/ 2013 si pentru asigurarea resurselor financiare necesare realizarii productiei agricole, fiecare beneficiar putand primi pana la maximum 25.000 euro.
Sursa: Agerpres
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Cartea verde a contabilitatii
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Leasing inregistrari contabile. Cum procedam in ce priveste TVA-ul?Deducere taxa de membru. Cum stabilim corect deductibilitatea?atronatul Bijutierilor cere demiterea presedintelui ANPCCota unica sau impozit progresiv?Achizitii de materie prima de la furnizori intracomunitari. Ce curs valutar utilizam?Ultimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
MMACA a inceput deja semnarea contractelor de finantare cu cei admisi in Programul Start-Up NationTVA - LeasingulAspecte de avut in vedere dupa inregistrarea in scopuri de TVA: ajustarea TVAA stiut Ioana Maria Vlas de la infiintarea FNI ca este un joc piramidalLegea 94/2014 a dus la un numar dublu de afaceri incepute de intreprinzatorii debutantiUltimele articole
Sistemul RO e-TVA: Noul regim al amenzilor in sistemul E-TVA5 sfaturi pentru renovarea locuintei taleCheltuieli sociale vs avantaje in bani si natura. Cum se delimiteazaCum se aplica facilitatea de reducere a impozitului pe veniturile microintreprinderilor in 2022Ajustarea (reducerea) TVA colectata pentru facturi neincasate. Aspecte legaleAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"