keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

5 sfaturi pentru renovarea locuintei tale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Oct. 2024
5 sfaturi pentru renovarea locuintei tale

Renovarea unei locuinte presupune numeroase eforturi, atat financiare, cat si fizice, mai ales daca vrei sa fii intru totul implicat, pentru a mai reduce costurile.

In functie de nevoile tale si ale familiei tale, iti poti renova casa la nivel de pereti si pardoseli sau poti sa initiezi lucrari mai complexe, care presupun modificarea peretilor, marirea dimensiunii unor incaperi si nu numai. Indiferent de cat de complex va fi proiectul de renovare a locuintei tale, iti oferim cateva recomandari care sa-ti vina in ajutor.

1. Inchiriaza scule de lucru

Daca nu lucrezi in domeniul constructiilor sau nu ai cunostinte in aceasta industrie, insa urmeaza sa incepi un proiect de renovare pentru apartamentul sau casa ta, poti lua in considerare optiunea de inchirieri scule. Astfel, poti alege dintr-o varietate de scule de lucru pe care sa le folosesti in procesul de renovare, fara sa fii nevoit sa le cumperi. Intrucat probabil nu ai tangente cu industria de constructii, nu ar fi rentabil sa cumperi astfel de scule la pret intreg.

2. Stabileste un buget

Inainte sa incepi renovarea, este esential sa stabilesti un buget pe care tu si familia ta il puteti aloca acestui proiect. Poti sa te pregatesti cu cateva luni inainte, adunand bani intr-un cont de economii, sau poti apela la un credit de nevoi personale, in functie de necesitatile tale. 


Chiar daca este posibil ca bugetul alocat renovarii sa fie depasit pe parcurs, trebuie sa ai o idee generala asupra cheltuielilor necesare, pentru a nu ramane fara resurse financiare in toiul renovarii. Eventual, poti imparti pe categorii tipurile de cheltuieli, pentru a observa cum poti jongla cu bugetul alocat fiecarei categorii.

3. Compara ofertele de la furnizori

Daca ai in plan sa achizitionezi gresie, faianta, parchet si multe alte materiale de constructii, este recomandat sa ceri oferte de pret de la mai multi furnizori. Nu alege prima oferta care ti se propune, ci fa comparatii si, eventual, incearca sa negociezi pretul final, in cazul in care cumperi o cantitate considerabila de materiale.

4. Alege cu grija noul design al baii

Dintre toate incaperile unei case, baia necesita o atentie deosebita, deoarece este cel mai greu de renovat. In timp ce un dormitor nu necesita schimbari prea mari si nici foarte multe cheltuieli, renovarea unei bai presupune instalatii, obiecte sanitare si nu numai.


Pentru eficienta la capitolul curatenie, poti opta pentru un lavoar suspendat. Un astfel de mobilier este foarte practic, fiindca poti curata cu usurinta zona de dedesubt, reducand riscul de mucegai. 


Totodata, un alt aspect esential al baii este zona de dus. Poti renunta la cada clasica sau la cabina de dus pe colt, care nu mai este de actualitate. In schimb, poti opta pentru un design modern, alegand un dus de tip walk-in, care nu presupune cheltuieli majore.

5. Nu uita de asigurarea de locuinta

Daca nu ai deja o asigurare de locuinta, este necesar sa iti faci una. La fel ca asigurarile de viata, cele pentru locuinte sunt extrem de utile in cazul in care apar diverse situatii neprevazute, cum ar fi o inundatie sau alte calamitati naturale. Pune siguranta pe primul loc si ai grija de tine si de familia ta, in caminul vostru.


Prin urmare, poti lua in calcul aceste recomandari, pentru a duce la bun sfarsit un proiect de renovare a locuintei. Tine cont de bugetul pe care il poti aloca renovarii si nu te lasa dus de val de diverse tendinte in materie de amenajari interioare si exterioare. Cantareste fiecare decizie si ia cele mai bune hotarari pentru locuinta ta. Te asteapta o adevarata aventura, asa ca inarmeaza-te cu multa rabdare si bucura-te de procesul de renovare a locuintei tale.


Sursa foto: Shutterstock

 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016