Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Material ANAF: Informatii referitoare la contractarea de imprumuturi din venituri din privatizare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 03 Mai. 2023
Material ANAF: Informatii referitoare la contractarea de imprumuturi din venituri din privatizare
Tags: material anaf, contractare de imprumuturi , venituri din privatizare

Agentia Nationala de Admnistrare Fiscala a publicat recent un material care cuprinde informatii referitoare la contractarea de imprumuturi din venituri din privatizare.

ANAF informeaza ca, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/12.04.2023 privind unele masuri fiscal-bugetare destinate acordarii unor imprumuturi din Trezoreria Statului, unitatile administrativ-teritoriale pot solicita, inclusiv pentru institutiile publice finantate integral din bugetul local, de la Ministerul Finantelor, in cursul anului 2023, pâna cel târziu la data de 1 august 2023, contractarea de imprumuturi din venituri din privatizare, inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, in limita sumei de 1.000.000 mii lei, pentru asigurarea cofinantarii proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeana si de la donatori europeni in cadrul programelor interguvernamentale, inclusiv pentru finantarea cheltuielilor neeligibile asociate proiectelor. 

Mecanismul de acordare si derulare a imprumuturilor, documentele in baza carora se acorda acesta, precum si cele care stau la baza obtinerii avizului Comisiei de autorizare a imprumuturilor locale sunt stabilite prin Ordinul ministrului finantelor nr. 1.398/25.04.2023 pentru aprobarea Normelor metodologice privind mecanismul de acordare s?i derulare a imprumuturilor acordate unitatilor/subdiviziunilor administrativ- teritoriale conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare destinate acordarii unor imprumuturi din Trezoreria Statului, documentele in baza carora se acorda imprumutul s?i cele care stau la baza obtinerii avizului Comisiei de autorizare a imprumuturilor locale, precum s?i modul de reflectare a sumelor respective in bugetele institutiilor publice locale. 

Conform art. 3 alin. 3 din Ordinul ministrului finantelor nr. 1.398/25.04.2023 “Directiile generale regionale ale finantelor publice/Administratiile judetene ale finantelor publice inregistreaza cererile pentru autorizarea contractarii imprumuturilor insotite de documentele prevazute la alin. (1) lit. b) -j), in ordinea depunerii acestora de catre unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale.” 

Conform art. 4 din Ordinul ministrului finantelor nr. 1.398/25.04.2023 Comisia de autorizare a imprumuturilor locale, analizeaza fiecare cerere si documentatia aferenta, in ordinea inregistrarii acesteia la registratura generala a Ministerului Finantelor si stabileste valoarea imprumutului. 

Unitatile administrativ-teritoriale incaseaza sumele virate de Ministerul Finantelor in conturi distincte prevazute in bugetul imprumuturilor interne si efectueaza plati tot din acest buget. 


Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Material ANAF: Informatii referitoare la contractarea de imprumuturi din venituri din privatizare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016