Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TOT ce trebuie sa stiti despre Chestionarele de rezidenta fiscala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 27 Sep. 2022
TOT ce trebuie sa stiti despre Chestionarele de rezidenta fiscala
Tags: chestionare de rezidenta fiscala, material anaf, rezidenta fiscala

ANAF reaminteste contribuabililor persoane fizice care sosesc/pleaca in/din Romania pentru o perioada ce depaseste in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive ca au obligatia depunerii, dupa caz a Chestionarului pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania (Z015) sau Chestionarului pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania (Z017).

Depunerea chestionarelor are ca scop stabilirea statului de rezidenta fiscala care are dreptul impozitarii veniturilor obtinute din orice sursa si acordarii creditului fiscal, dupa caz, in vederea stabilirii obligatiilor fiscale si evitarii dublei impuneri.

Termenul de depunere a chestionarelor este de 30 de zile de la implinirea termenului de 183 de zile de prezenta in Romania.

Chestionarul pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania (Z015) si Chestionarul pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania (Z017) sunt disponibile pe websiteul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (www.anaf.ro), sectiunea ”Servicii online”, rubrica ”Declaratii electronice”, de unde pot fi descarcate de contribuabili.

De asemenea, chestionarele privind stabilirea rezidentei fiscale pot fi accesate de contribuabili si la urmatorul link:
https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii online/declaratiielectronice/descarcare declaratii 

Dupa completare, chestionarele pot fi depuse prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual (www.anaf.ro) sau prin serviciul de depunere online disponibil pe website-ul www.e-guvernare.ro.

Informatii suplimentare cu privire la stabilirea rezidentei fiscale sunt publicate pe website-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, sectiunea ”Asistenta contribuabili”, rubrica ”Ghiduri curente”, fiind incluse in ”Ghidul privind rezidenta fiscala a persoanelor fizice”:

https://static.anaf.rO/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili r/Ghid
StabilireaRezidenteiFiscale Edit ie2019 RO.pdf

Totodata, institutia precizeaza ca formularele prevazute de art. 230 si 232 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pot fi depuse de contribuabilii persoane fizice si juridice si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul Formularului de contact din cadrul serviciului Spatiului Privat Virtual, in formatele PDF, JPEQ TIFF sau intr-o arhiva de tip ZIP.


Baza legala: 
Art.7,56,230 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, OMFP 1099/2016 pentru reglementarea unor aspecte privind rezidenta in Romania a persoanelor fizice.


Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TOT ce trebuie sa stiti despre Chestionarele de rezidenta fiscala":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016