Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se majoreaza unele salarii, insa numai la tinerii cu venituri mici

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: salarii, legea salarizarii, majorare, venituri mici, comisia europeana, legea-cadru

In programul de convergenta transmis catre Comisia Europeana se arata ca Guvernul va aplica Legea salarizarii unitare, fiind facute insa majorari numai in cazul tinerilor cu venituri mici.




Documentul, citat de Mediafax, mentioneaza urmatoarele:

"In privinta consumului, masurile preconizate cu efecte semnificative asupra veniturilor disponibile sunt: cresterea salariului minim, care va continua in 2015 si 2016, astfel incat in 2016 sa ajunga la 1200 lei, continuarea indexarii pensiilor in raport cu inflatia si evolutia reala a castigurilor salariale, acordarea venitului minim de insertie, aplicarea Legii salarizarii unitare in sensul majorarii salariilor categoriilor de salariati tineri cu venituri mai mici, precum si alte masuri pentru gospodariile cu venituri mici si mijlocii".

Sursa amintita noteaza ca legea-cadru a salarizarii personalului platit din fonduri publice a fost aprobata in 2010, cu un esantion reprezentativ de 260 posturi din toate domeniile de activitate, iar pe baza evaluarii acestui esantion a fost creata o noua ierarhie a posturilor, atat intre domeniile de activitate, cat si in cadrul aceluiasi domeniu.

Astfel, raportul dintre salariul minim si cel maxim in sectorul bugetar a fost stabilit de la 1 la 15, numarul claselor de salarizare a fost limitat la 110, iar sporurile, compensatiile, primele si indemnizatiile au fost plafonate astfel incat salariul de baza sa constituie partea majoritara a castigului.

Se spera astfel ca aceasta crestere economica pe termen mediu sa duca la o imbunatatire a angajarii in campul de munca.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se majoreaza unele salarii, insa numai la tinerii cu venituri mici":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016