Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Din ce in ce mai probabile: Reducerea CAS si scaderea TVA la legume, fructe, produse bio si carne

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: reducerea cas, tva, legume, 1 iulie, taxa pe stalp, socol, consilierul, comertul cu amanuntul

In perioada urmatoare, reducerea CAS si aplicarea unui TVA redus la legume, fructe, produse bio si carne, pe termen mediu reprezinta principalele teme de discutie dintre Guvern si reprezentantii Fondului Monetar International, asa cum a declarat marti consilierul premierului, Cristian Socol.


In declaratiile oferite Agerpres, Cristian Socol a explicat contextul in care se vor discuta aceste doua masuri:

"Premierul a avut o prima intalnire ieri (luni - n.r.) cu FMI. Principala prioritate este reducerea CAS. Romania are una dintre cele mai mari poveri fiscale pe munca. Chiar astazi (marti - n.r) a venit comunicatul referitor la somaj. Acesta a scazut, dar cu o pondere destul de mica. Vrem sa reducem CAS odata pentru ca este un stimulent pentru reducerea poverii fiscale, un stimulent pentru angajatori pentru a infiinta mai multe locuri de munca, iar pe de alta parte s-a demonstrat ca atunci cand s-a redus CAS, in trecut, cu peste doua procentuale a crescut si conformarea voluntara. Cota implicita la CAS este destul de redusa. Adica, chiar daca avem contributii mari, se colecteaza destul de putin".

De asemenea, acesta a mentionat ca data de 1 iulie ramane obiectivul Guvernului pentru reducerea CAS:

"Negocierile vor fi dificile. De data aceasta noi vrem sa schimbam putin paradigma, si anume sa ne uitam mai mult la efectele de multiplicare pe care o masura le are in economie. Eu cred ca este nevoie acum de relaxare fiscala in Romania, prudenta, fara sa iesim din tiparele angajamentelor cu Comisia Europeana si FMI, dar este nevoie pentru ca indicatorii legati de consum, de cifra de afaceri in comertul cu amanuntul arata un oarecare optimism si atunci ar fi normal ca pe fondul unui inceput de relansare economica sa vii si cu masuri de relaxare fiscala".

Totodata, potrivit consilierului, sumele necesare pentru reducerea CAS vor veni din taxa pe stalp, dar si din imbunatatirea colectarii la bugetul de stat unde, deocamdata, "nu avem motive de optimism exagerat".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Din ce in ce mai probabile: Reducerea CAS si scaderea TVA la legume, fructe, produse bio si carne":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016