Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reducerea TVA la alimentele de baza si scaderea CAS: in programul noului guvern

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Mai. 2012 Exclusiv
Tags: reducerea tva, guvernare usl, ponta, masuri noul guvern, reducere cas

Premierul desemnat Victor Ponta a precizat ca printre masurile economice cuprinse in programul de guvernare al USL se numara reducerea TVA, scaderea CAS la angajator, precum si revenirea la cota progresiva.

Toate aceste masuri ar urma sa fie puse in aplicare incepand cu bugetul din 2013.  Prima sedinta a noului guvern va avea loc la 8 mai, urmand ca votul in parlament pentru noul executiv sa fie dat pe 7 mai.

Programul economic de guvernare al USL  cuprinde si masuri de reducere a fiscalitatii care ar duce la scaderi ale veniturilor bugetare si adancirea deficitului stabilit de guvernele anterioare, pentru 2012, la 1,9% din PIB, mentioneaza Ziarul Financiar.

Ionel Blanculescu, presedintele societatii Consultanta si Investigatii Financiare, a precizat ca reducerea Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) la alimentele de baza, scaderea contributiilor asigurarilor sociale (CAS), dar si oprirea vanzarilor de pachete minoritare de actiuni detinute de stat la companiile strategice ale Romaniei reprezinta doar cateva din masurile imediate pe care ar trebui sa le ia Guvernul Ponta, dupa investire, potrivit HotNews.ro

"Reducerea TVA de la 24% la 5% la alimentele de baza, in special in agricultura, pe intreg lantul, de la producator la comerciant, ar putea reduce tentatia evaziunii fiscale si ar asigura cresterea veniturilor la bugetul de stat prin plata respectivei taxe. De asemenea, reducerea CAS, in principiu a impozitarii fortei de munca, pentru a incuraja crearea de noi locuri de munca si consolidarea celor existente reprezinta un element ce ar trebui sa se transforme in "religie nationala", avand in vedere ca acelasi lucru se intampla in Uniunea Europeana", a declarat  pentru Agerpres Ionel Blanculescu, fost ministru delegat pentru coordonarea autoritatilor de control din Guvernul Nastase.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reducerea TVA la alimentele de baza si scaderea CAS: in programul noului guvern":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016