Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Preturi mai scazute la produsele bio, traditionale si de promovare a alimentelor romanesti! Asociatiile au semnat un acord pentru reducerea TVA la 5%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 08 Mai. 2019
Tags: tva 5%, produse bio si traditionale, reducere tva

Asociatiile producatorilor de produse bio, traditionale si de promovare a alimentului romanesc au semnat un acord care prevede reducerea cotei de TVA de la 9%, la 5%. Reprezentantii Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica-Bio Romania sustin ca aceasta masura este oportuna pentru oprirea depopularii satelor romanesti.

Asociatia Bio Romania si Federatia Producatorilor de Produse Traditionale si Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc au semnat, luni, 6 mai, un acordul pentru reducerea cotei de TVA de la 9% la 5%. Acest acord s-a semnat la sediul Ministerului Agriculturii, in cadrul unei intalniri de consultare a sectorului de produse bio si traditionale romanesti.

"Este o masura care poate contribui la oprirea depopularii satelor romanesti si chiar la reintoarcerea unor familii de romani care in prezent lucreaza in agricultura din Spania, Italia, Franta, Marea Britanie, Germania, Austria, etc. Masura pune bazele certificarii produselor agroalimentare dupa sisteme de calitate voluntara, generand produse eligibile pentru promovare cu finantare europeana, asigurand in acest fel posibilitatea producatorilor romani de a concura cu produsele multinationalelor”, se arata intr-un comunicat remis presei de Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica-Bio Romania.

Sursa citata aminteste de beneficiile pe termen lung pe care le-a avut scaderea TVA-ului la alimente de la 24% la 9%, fiind o masura menita sa insanatoseasca economia nationala. La fel, reprezentantii Asociatiei cred ca impactul prezentei masuri si-ar atinge potentialul maxim daca cota de TVA s-ar reduce la 0 pentru toate produsele alimentare obtinute pe baza unei scheme de calitate nationala sau europeana.

Acestia mai arata si ca, un alt beneficiu ar fi acela ca scaderea TVA-ului va permite accesul unei categorii mai mari de consumatori din Romania la produse alimentare cu calitate certificata si atestata.



"Masura propusa este folosita si de alte state europene pentru a putea oferi producatorilor nationali instrumente europene si bugete semnificative pentru certificarea si promovarea produselor de calitate nationale fara incalcarea legislatiei europene in materie. Este laudabil faptul ca incepem sa invatam sa cerem si drepturi intr-o Europa incorsetata de restrictii. in acest fel vom putea face din produsele alimentare romanesti nu numai un motiv de mandrie nationala ci si un motor de crestere economica. Daca totusi, Guvernul Romaniei considera ca pentru toate produsele alimentare de calitate impactul Bugetar la o cota de TVA de 0% este prea mare atunci patronatele semnatare sunt de acord si cu cota de TVA de 5% pentru produsele de calitate pe scheme europene, dar pentru produsele traditionale romanesti cota de TVA sa fie de 0%", se precizeaza in comunicatul remis de Asociatie si citat de Agerpres.ro.

Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Preturi mai scazute la produsele bio, traditionale si de promovare a alimentelor romanesti! Asociatiile au semnat un acord pentru reducerea TVA la 5%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016