Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministerul Turismului promite reducerea TVA la 5% pentru cazare si restaurant, pana in decembrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 03 Sep. 2018
Tags: reducere tva, tva cazare redus la 5%, tva 5%

Potrivit unui comunicat remis, luni, 3 septembrie, de Ministerul Turismului, institutia are in vedere implementarea unui plan de actiune, in perioada septembrie-decembrie, pentru imbunatatirea activitatii in sectorului turismului, precum reducerea TVA la 5% pentru cazare si restaurant.

"Ministerul Turismului a stabilit, in concordanta cu planul de actiune al Guvernului pentru perioada septembrie-decembrie 2018, mai multe masuri pentru imbunatatirea activitatii sectorului de turism din Romania. Printre aceste masuri se numara aplicarea cotei de TVA de 5% pentru domenii precum: cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice, altele decat berea, activitatile sportive, recreative si distractive", arata sursa citata.

In prezent, TVA la cazare este de 9%.
 
De asemenea, pe langa reducerea cotei TVA la 5%, o alta masura promisa de Minister, care are in vedere stimularea turismului national, este deblocarea turismului balnear prin zero redevente pentru apa geotermala si apa minerala natural utilizata pentru consumul populatiei la buvetele publice. Mai mult, autoritatile locale si societatile comerciale care doresc, pot accesa bani din fondul de investitii, acestia fiind special destinati dezvoltarii si modernizarii statiunilor balneare.
 
"Sectorul turistic balnear avea nevoie urgent de aceste masuri in contextul in care o treime dintre izvoarele termale si minerale ale Europei sunt in tara noastra", mentioneaza reprezentantii institutiei.
Guvernul estimeaza ca pentru dezvoltarea turismului balnear sunt necesare investitii de minimum un miliard de euro prin proiecte in urmatorii 10 ani.
 
Ministerul Turismului va definitiva Legea Turismului, prin care vor fi stabilite liniile directoare de functionare a serviciilor in domeniul turismului, actul normativ avand ca principal scop promovarea Romaniei ca destinatie turistica si cresterea numarului de turisti autohtoni si straini.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministerul Turismului promite reducerea TVA la 5% pentru cazare si restaurant, pana in decembrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016