Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Serviciile turistice ar putea avea parte de o reducere a TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Iun. 2011
Tags: tva, reducere tva, reducere tva servicii de turism, turism

Dupa propunerea privind reducerea TVA la alimente, unii parlamentari s-au gandit sa extinda gama. Astfel, deputatul independent Mircia Giurgiu a venit cu propunerea de a reduce TVA aferent ...

Dupa propunerea privind reducerea TVA la alimente, unii parlamentari s-au gandit sa extinda gama. Astfel, deputatul independent Mircia Giurgiu a venit cu propunerea de a reduce TVA aferent serviciilor turistice de la 24 la 9 la suta pentru masa, transport si inchirierea de terenuri de camping.

O astfel de masura ar conduce la dezvoltarea turismului romanesc si la cresterea numarului de turisti in statiuni, crede parlamentarul roman.

" Voi depune un proiect de modificare a Codului Fiscal, care prevede reducerea TVA pentru servicii din turism, de la 24 la 9 la suta. Cred ca se impune acest lucru pentru dezvoltarea turismului romanesc, pentru a-i atrage pe turistii straini in Romania si a-i determina pe turistii romani sa nu mai plece in strainatate, ci sa isi petreaca vacantele in statiunile din tara. Pe langa cazare, unde TVA este de 9 la suta, ar trebui redusa TVA si la alte servicii turistice, cum ar fi cele de masa, inchiriere de teren pentru amenajare camping si transport. Voi discuta si cu ministrul Elena Udrea despre acest proiect si ii voi cere sprijinul", a declarat Mircea Giurgiu, citat de Mediafax.

Propunerea deputatului independent va fi depusa, luni, in Parlament.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Serviciile turistice ar putea avea parte de o reducere a TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016