Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce tratament se aplica pentru cheltuielile aferente unui eveniment aniversar organizat de firma?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: cheltuieli deductibile, cheltuieli cazare, organizare evenimente, codul fiscal

In cazul in care compania vrea sa organizeze un eveniment aniversar, vom vedea ce cheltuieli sunt deductibile din punct de vedere fiscal si in ce valoare, cu mentiunea ca este vorba de cheltuieli de cazare si masa.

In cazul cheltuielilor efectuate in favoarea salariatilor:

Cazarea si masa acordata salariatilor companiei reprezinta avantaj in natura potrivit art. 76 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal. Cheltuiala cu serviciile de cazare si restaurant, inclusiv tva, va fi deductibila, dar impozitata pe statul de salarii.

In cazul cheltuielilor efectuate in favoarea partenerilor de afaceri:

Potrivit punctului 18 alin. (1) din Normele metodologice ale Codului fiscal, serviciile de restaurant reprezinta servicii care constau in furnizarea de produse alimentare si/sau de bautura, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, insotita de servicii conexe suficiente care sa permita consumul imediat al acestora.

In opinia mea, cheltuielile ocazionate de evenimentul aniversar (servicii de cazare si servicii de restaurant) reprezinta cheltuieli de protocol si sunt deductibile in limita unei cote de 2% aplicata asupra profitului contabil la care se adauga cheltuielile cu impozitul pe profit si cheltuielile de protocol, potrivit art. 25 alin. (3) din Codul fiscal, daca sunt realizate in scopuri legate de activitatea economica.

Din punct de vedere al tva, potrivit art. 271 alin. (5) din Codul fiscal cu puntul 8 alin. (8) din Normele metodologice, nu constituie prestare de servicii efectuata cu plata prestarea de servicii in mod gratuit in cadrul actiunilor de protocol in masura in care actiunile de protocol sunt realizate in scopuri legate de activitatea economica a persoanei impozabile, nefiind aplicabil plafonul prevazut la pct. 7 alin. (12) lit. a) din normele metodologice (plafonul de 100 de lei nu se aplica).

Dovada ca actiunile de protocol sunt realizate in scopuri legate de activitatea economica poate fi un raport de necesitate si o confirmare de participare la eveniment din partea partenerilor de afaceri (postala, pe mail ori prin alta metoda).


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Olguta Crevelescu - Expert Contabil

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce tratament se aplica pentru cheltuielile aferente unui eveniment aniversar organizat de firma?":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016