Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In ce conditii se poate acorda un imprumut unei salariate cu concediu suspendat pentru cresterea copilului?
Raspunsul consilierului juridic Gabriela Dita:
Art. 1169 din Codul civil stabileste ca partile sunt libere sa incheie orice contracte si sa determine continutul acestora, in limitele impuse de lege, de ordinea publica si de bunele moravuri.
Potrivit art. 2158 alin. (2) din acelasi cod, atunci cand o persoana acorda un imprumut fara a o face cu titlu profesional, nu ii sunt aplicabile dispozitiile legale privind institutiile de credit si institutiile financiare nebancare.
In baza acestor prevederi consideram ca acordarea de imprumuturi salariatilor este posibila in temeiul art. 2158 alin. (2) din Codul civil, cu respectarea limitele impuse de lege, de ordinea publica si de bunele moravuri.
Societatea incheie cu fiecare salariat carua ii acorda imprumut un contract de imprumut. Recuperarea sumelor imprumutate se realizeaza prin restituirea de bunavoie de catre salariat iar in cazul in care salariatul refuza, restituirea se poate obtine pe cale judecatoreasca.
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Temei legal pentru un imprumut acordat salariatilor":
Rating:
Nota: 4.9 din 5 din 5 voturi
Rating:
Nota: 4.9 din 5 din 5 voturi
Articole similare
ANAF: Principalele obligatii declarative si de plata cu termene in luna iunie 2016Sanctiunile care se pot ivi in cazul Declaratiei recapitulative 390 VIESCum facem inregistrarea in contabilitate a TVA de plata sau de recuperat stabilit de ANAF?Impozitarea din 2017 a veniturilor din activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieriProcedura recuperarii TVA platita in alte state membre ale Uniunii EuropeneUltimele articole
Plati anticipate in contul impozitului pe profit. Care este indicele pretului de consum utilizat in 2021?REMINDER! 7 aprilie, termenul limita pentru depunerea formularului 092Modalitatea legala de inchiriere a imobilelor in regim turisticIndemnizatii primite pe perioda starii de urgenta/alerta. Cum se declara in Declaratia Unica (formular 212)Declaratia 222. Cine are obligatia completarii si care este termenul limita de depunere in 2021
Mai multe articole despre baza legala
Articole similare
Beneficiar indemnizatie CCC asociat al unei societati comerciale. Suspendarea indemnizatieiFacturare avantaj in natura salariat. Cum se pot compensa aceste sume?Indemnizatie incapacitate temporara de munca.Mod de calculMinistrul Muncii anunta prelungirea AUTOMATA a platii indemnizatiei pentru cresterea copiluluiContributii obligatorii PFA indemnizatie crestere copilUltimele articole
Indemnizatie pentru cresterea copilului. Baza de calculCalcul numar efectiv de salariati. Cum procedam in ce priveste Declaratia 112?Anulare din oficiu a codului de TVA dupa suspendarea activitatii. Cum remediem situatia?Societate in lichidare. Concedierea salariatei aflata in CONCEDIU CRESTERE COPIL
Mai multe articole despre concediu crestere copil

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"