Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O persoana titular al unui cabinet medical stomatologic este in concediu de ingrijire copil pana la implinirea varstei de 2 ani, pana in data de 16.03.2021. Daca in luna iulie 2021 va naste al doilea copil, si in perioada de cand se termina indemnizatia dupa primul copil si pana cand se naste al doilea copil (16.03.2021 - iulie 2021) nu mai realizeaza nici un fel de venit, va putea sa primeasca indemnizatie pana la implinirea varstei de 2 ani a celui de-al doilea copil? Daca da, ce suma o sa primeasca, avand in vedere ca indemnizatia dupa primul copil a fost in suma de 3.800 lei. Va multumesc!
Raspunsul specialistului:
Conform art. 2 alin. (2) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, cuantumul indemnizatiei lunare prevazute la alin. (1) este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depasi valoarea de 8.500 lei.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Indemnizatie incapacitate temporara de munca.Mod de calculCalcul numar efectiv de salariati. Cum procedam in ce priveste Declaratia 112?Temei legal pentru un imprumut acordat salariatilorPFA-urile care au inregistrat pierderi pot beneficia de indemnizatia de concediu pentru cresterea copilului?Din 1 ianuarie 2023 se aplica modificarile aduse concediului pentru cresterea copilului de OUG 164/2022Ultimele articole
Din 1 ianuarie 2023 se aplica modificarile privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilorEste OFICIAL! Parintii care revin mai devreme la munca primesc un stimulent de 1500 leiMinistrul Muncii anunta prelungirea AUTOMATA a platii indemnizatiei pentru cresterea copiluluiAnulare din oficiu a codului de TVA dupa suspendarea activitatii. Cum remediem situatia?Facturare avantaj in natura salariat. Cum se pot compensa aceste sume?Articole similare
Principalele modificari ale OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilorNoutati legislatie Fiscala 06-10 octombrie 2008 - Monitorul OficialCine depune formularul 112?Contribuabilii sistemelor de asigurari socialeAministia fiscala a mamelor si pensionarilor. Ce urmeaza?Ultimele articole
Ministerul Muncii modifica OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilorGuvernul a aprobat reintroducerea SOMAJULUI TEHNIC in 2022 pentru angajati si profesionistiOpinia consultantului: Noi reglementari privind indemnizatia pentru cresterea copiluluiDocumentar fiscal: Formularul 112 privind plata contributiilor socialeContributii obligatorii PFA indemnizatie crestere copilAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"