Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Aministia fiscala a mamelor si pensionarilor. Ce urmeaza?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: amnistierea fiscala, amnistia fiscala, 1 ianuarie 2015, pensionari, debite, pensie

Presedintele Traian Basescu a semnat marti decretele privind amnistia fiscala in cazul mamelor, pensionarilor si a personalului platit din fonduri publice.


Mai exact, au fost semnate, potrivit Administratiei Prezidentiale, citata de Agerpres, decretele pentru promulgarea Legii privind unele masuri referitoare la veniturile de natura salariala ale personalului platit din fonduri publice; pentru promulgarea Legii privind scutirea de la plata unor debite provenite din pensii si pe cel privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, precum si pentru stabilirea unor masuri in vederea recuperarii debitelor inregistrate cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat pe 9 septembrie cele trei proiecte.

Aceeasi sursa anunta ca deputatii au admis cererea de reexaminare a presedintelui Basescu si au adoptat proiectul de lege privind exonerarea de la plata unor sume pentru salariatii platiti din bani publici.


Agerpres informeaza ca, in prima etapa, legea se referea la profesorii din localitatile Lupeni, Petrosani si Vulcan, judetul Hunedoara, care ar fi trebuit sa restituie anumite sume ca urmare a deciziilor de impunere emise de angajatori drept consecinta a constatarii de catre Curtea de Conturi sau alte organisme de control a unor prejudicii.

Parlamentul a modificat insa acest proiect si a extins amnistia fiscala la toti bugetarii. De asemenea, la acea data deputatii au adoptat amnistia pentru pensionari.

Documentul prevede, printre altele, ca sumele cu titlul de pensie, indemnizatie sociala pentru pensionari si indemnizatie pentru insotitor provenite din debite si recuperate de la pensionari, incepand cu 1 ianuarie 2011 si pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se restituie esalonat, pe o perioada de cinci ani calendaristici, incepand de la data de 1 ianuarie 2015, prin plati anuale egale.

De asemenea, noteaza sursa amintita, contributia de asigurari sociale de sanatate sau, dupa caz, impozitul aferent debitelor scutite la plata nu se recupereaza, iar scutirea de la plata a debitelor precum si restituirea se aplica indiferent de categoria de pensie de care beneficiaza sau a beneficiat pensionarul, la momentul constatarii existentei debitelor, potrivit unor amendamente admise.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Aministia fiscala a mamelor si pensionarilor. Ce urmeaza?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016