keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Cum solutionam erorile din documentele de plata?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: documente de plata, erori, penalitati, impozite, plata, dobanda, impozitul pe veniturile din salarii

In unele situatii se produc erori la plata unor impozite, astfel ca in cazul urmator avem de-a face cu o societate comerciala care a achitat dintr-o eroare impozitul pe veniturile din salarii aferent punctului de lucru pe CUI-ul sediului social in loc de CUI-ul punctului de lucru si din acest motiv s-au generat dobanzi si penalitati de intarziere pe fisa de platitor aferenta punctului de lucru.


Se va stabili astfel daca la momentul la care se va solicita inchiderea debitului existent pe fisa de platitor aferenta punctului de lucru cu sumele existente in plus pe fisa de platitor a sediului social se poate solicita si anularea dobanzilor si penalitatilor de intarziere generate.

De asemenea, se mentioneaza ca plata impozitului pe veniturile din salarii a fost facuta intotdeanuna la timp si nu s-au facut notificari privind existenta debitelor pe punctul de lucru sau de instituirea dobanzilor si penalitatilor aferente si nici de sumele existente in plus pe fisa sediului social. Vom vedea daca exista o prevedere legala in baza careia sa poata fi solicitata anularea acestor dobanzi si penalitati.

Potrivit prevederilor art 114,  alin (4) si alin (6) din Codul de procedura fiscala, republicat, si ale Procedurii aprobate prin OMEF 1311/2008,  pentru creantele fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si unitatile subordonate, organul fiscal, la cererea debitorului, va efectua indreptarea erorilor din documentele de plata intocmite de acesta si va considera valabila plata de la momentul efectuarii acesteia, in suma si din contul debitorului inscrise in documentul de plata, cu conditia debitarii contului acestuia si a creditarii unui cont bugetar.

Cererea poate fi depusa in termen de 5 ani, sub sanctiunea decaderii. Termenul incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a efectuat plata.

Procedura se aplica in urmatoarele situatii:

   a) plata obligatiilor fiscale s-a efectuat in alt cont bugetar decat cel corespunzator ori utilizand un  cod fiscal  eronat;

   b) in contul bugetar, inclusiv in contul unic, au fost achitate si alte obligatii fiscale decat cele prevazute a se achita in contul respectiv;

Astfel, potrivit prevederilor mai sus mentionate, apreciez ca odata cu transferul sumelor respective in conturile bugetare  corecte  ar trebui stinse si dobanzile si penalitatile de intarziere generate in fisa pe platitor, intrucat se va considera valabila plata de la momentul efectuarii acesteia.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016