Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Referitor la informatiile aparute in mass-media cu privire la impozitarea microintreprinderilor, incepand cu 1 ianuarie 2011, Ministerul Finantelor Publice face urmatoarele precizari:Impozitul pe ...
Referitor la informatiile aparute in mass-media cu privire la impozitarea microintreprinderilor, incepand cu 1 ianuarie 2011, Ministerul Finantelor Publice face urmatoarele precizari:
Impozitul pe veniturile microintreprinderilor, ca sistem optional de impozitare pentru persoanele juridice romane, a intrat in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2011 in conformitate cu prevederile OUG nr.117/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind codul si reglementarea unor masuri financiar-fiscale si este reglementat la Titlul IV1.
Toate microintreprinderile platitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului pe venit incepand cu 1 ianuarie 2011, daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 1121 la data de 31 decembrie 2010. Nu se ia in considerare statutul de microintreprindere pana la data de 31 decembrie 2009.
Optiunea se exercita, pana la data de 31 ianuarie a fiecarui an pentru care se doreste aplicarea acestui sistem de impozitare daca sunt indeplinite conditiile cerute de lege la data de 31 decembrie a anului anterior.
Microintreprinderile nu mai pot aplica acest sistem de impunere incepand cu anul fiscal urmator anului in care nu mai indeplinesc una dintre conditiile prevazute la art. 1121 .
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
MICROINTREPRINDERI. Se mai acorda bonificatie de 10% pentru plata la termen a impozitului in trim. I 2021?D101 si D100 au ca termen limita de depunere data de 26 iunie 2023D112 trebuie depusa in mod obligatoriu in fiecare luna in cazul salariatilor cu timp partialZoom fiscal: Modificari norme metodologice privind impozitul pe profit si pe veniturile MICROINTREPRINDERIlorMonografie contabila pentru acordarea bonificatiei pe impozitul pe profit. OUG 99/2020Ultimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024HG 1393/2024. 4 modificari importante aduse impozitului MICROBolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanentaMicrointreprindere 2024. Veniturile din drepturi de proprietate intelectuala intra in plafonul de 500.000 euro?Radiere SRL, PFA, II, IF. Procedura complexa, explicata pas cu pasArticole similare
Nou! Ministerul Finantelor vrea sa introduca o aplicatie mobila pentru sistemul RO e-FacturaProiect: Scutirile in IT ar putea sa se aplice LA UN SINGUR angajator, pentru veniturile de pana la 10.000 leiCota de impozitare si impozitul pe profit pentru microintreprinderi in 2013Tot ce trebuie sa stii despre baza impozabila a veniturilor unei microintreprinderi in 2020Solutii Fiscal-Contabile pentru 2019: Raspunsuri la toate neclaritatile privind modificarile legislative din ultima perioadaArticole similare
Ministrul Muncii: Atestatele de recunostere a experientei profesionale in Romania sunt prea putin cunoscute de persoanele care au lucrat in alte state U.E.Societate platitoare de impozit pe profit si microintreprindere afiliate. Cand apare riscul reconsiderarii?Marti, 25 iulie 2023, termenul de depunere a 10 declaratii fiscale importanteNoi formulare pentru impozitele cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursaAchizitii servicii intracomunitare ONG | E obligatorie inregistrarea TVA?Ultimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaOUG 128/2024: Anumite persoane fizice NU vor mai plati CASS din 1 ianuarie 2025Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024OUG 41/2022 privind E-Transport, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarileVENITURI din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"