Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Printre masurile fiscale pe care doreste sa le ia Guvernul, apar modificari si in privinta scutirilor din domeniul IT. Facilitatea ar urma sa se aplice, daca Proiectul va fi adoptat, la un singur angajator/platitor, pentru veniturile de pana la 10.000 lei.
Scutiri in domeniul IT
Scutirea se aplica la un singur angajator/platitor, pentru veniturile de pana la 10.000 lei inclusiv obtinute din salarii si asimilate salariilor realizate de persoana fizica in baza unui singur contract individual de munca, raport de serviciu, act de delegare sau detasare sau a unui statut special prevazut de lege, pe baza optiunii exprimate, in scris, prin declaratie pe propria raspundere la angajator/platitor, dupa caz.
Partea din venitul brut lunar ce depaseste 10.000 lei nu beneficiaza de facilitati fiscale.
Extras din Proiect: ‘”persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1)-(3), ca urmare a desfasurarii activitatii de creare de programe pentru calculator, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului cercetarii, inovarii si digitalizarii, al ministrului muncii si solidaritat?ii sociale, al ministrului educatiei si al ministrului finantelor.
Scutirea se aplica la un singur angajator/platitor, pentru veniturile de pana la 10.000 lei inclusiv obtinute din salarii si asimilate salariilor realizate de persoana fizica in baza unui singur contract individual de munca, raport de serviciu, act de delegare sau detasare sau a unui statut special prevazut de lege, pe baza optiunii exprimate, in scris, prin declaratie pe propria raspundere la angajator/platitor, dupa caz. Partea din venitul brut lunar ce depaseste 10.000 lei nu beneficiaza de facilitat?i fiscale.”
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Cartea Verde a Contabilitatii
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Facilitatea de 1.500 lei pentru cresa si gradinita ar putea fi extinsa la mai multi beneficiariCastigatorii programului Start-Up Nation 2017, asteptati sa isi ridice banii de la stat. Mai au mai putin de o luna termen.Microintreprindere in 2024. Cum se stabileste corect cota de impozitare de 1 sau de 3%Scutiri la impozitul pe venit in domenul IT. Vezi cele 7 conditii cumulative necesareTaxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaUltimele articole
Facilitati fiscale in DOMENIUL IT. ANAF a publicat un Ghid care se aplica incepand cu veniturile lunii noiembrie 2023Scutiri fiscale in IT. Cum se determina impozitul scutit in cazul salariilor peste plafonul de 10.000 lei?Aplicarea prevederilor Legii 296/2023 in DOMENIUL ITANAF ofera 8 servicii electronice adaptate diferitelor categorii de contribuabiliFacilitati fiscale acordate pentru companii care activeaza in DOMENIUL ITAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"