Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Nou! Ministerul Finantelor vrea sa introduca o aplicatie mobila pentru sistemul RO e-Factura

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 19 Feb. 2024
Nou! Ministerul Finantelor vrea sa introduca o aplicatie mobila pentru sistemul RO e-Factura
Tags: aplicatie mobila e-factura, mediu de afaceri

Reprezentantii Consiliului National al intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) au anuntat recent ca Ministerul Finantelor vrea sa introduca o aplicatie mobila pentru sistemul e-Factura. De asemenea, ANAF va implica mediul de afaceri in elaborarea normelor privind aplicarea impozitului pe microintreprinderi.

‘’O delegatie a CNIPMMR, condusa de Florin Jianu, a avut o intalnire, la sediul Guvernului, cu premierul Marcel Ciolacu, in cadrul careia au fost abordate subiecte precum:

-impactul noilor masuri fiscale asupra antreprenorilor la o luna de la punerea in aplicare si posibilitatea de imbunatatire a unor aspecte ce tin de implementarea e-Factura si impozitarea microintreprinderilor;
-sustinerea transportatorilor prin adoptarea masurilor in domeniul fiscal;
-imbunatatirea Legii 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe;
-reanalizarea prevederilor legale care reglementeaza obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu;
-eliminarea accizei din calculul valorii cifrei de afaceri pentru sectorul distributiei de bunuri si energie;
-eliminarea despagubirii in regie proprie acordata in baza politelor CASCO si RCA pentru accidente rutiere fara victime deoarece prin aceasta se sustine munca nefiscalizata in domeniul service-urilor auto’’, se arata in comunicatul celor de la CNIPMMR.

In urma analizarii si dezbaterii fiecarui subiect, cele doua parti participante la intalnire au convenit urmatoarele solutii:

Ministerul Finantelor va dezvolta o aplicatie mobila pentru sistemul e-Factura;

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va implica mediul de afaceri in elaborarea normelor privind aplicarea impozitului pe microintreprinderi si va clarifica modul de incadrare in categoria microintreprinderilor platitoare de impozit pe venit raportat la modificarile introduse prin OUG 115/2023;



Pentru domeniul transporturi, s-a convenit ca, in aceasta saptamana, sa fie adoptat un act normativ prin care se va subventiona acciza la motorina si se va stabili o perioada de testare a sistemului e-Transport, in asa fel incat sa fie remediate erorile de functionare. Se va analiza si posibilitatea deducerii din impozit a costurilor generate de achizitia de echipamente pentru aplicarea noilor sisteme (e-Transport, e-Factura);

Se va analiza posibilitatea evidentierii separate pe factura a accizei, astfel incat aceasta sa nu influenteze calculul cifrei de afaceri pentru distribuitorii de bunuri si energie;

In plus, se vor initia grupuri de lucru pentru modificarea legislatiei in domeniul drepturilor de autor, privind clarificarea modalitatii de plata a remuneratiei cuvenite artistilor, in domeniul obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu, dar si in domeniul RCA pentru ca orice despagubire acordata reparatiei unui autovehicul sa fie acordata doar in baza unei facturi fiscale.


Sursa: CNIPMMR

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Nou! Ministerul Finantelor vrea sa introduca o aplicatie mobila pentru sistemul RO e-Factura":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016