Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MEEMA propune noi masuri bugetare pentru sprijinirea IMM-urilor (Proiect de OUG )

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Nov. 2020 Exclusiv
Tags: proiect de oug, sprijinirea imm-urilor

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a publicat recent, pe site-ul oficial, un nou Proiect de Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru stabilirea unor masuri bugetare in vederea sprijinirii sectorului IMM.

Adoptarea prezentei ordonante va permite implementarea de catre Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a unui nou program de sprijinire a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, in scopul redresarii si relansarii economice a acestora, in contextul crizei generate de raspandirea pandemiei COVID-19.

Mai mult, masura propusa se incadreaza in categoria masurilor de sprijin prevazute in Comunicarea Comisiei - Cadru temporar pentru masuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei in contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C 91 I/01), publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene C 091I din 20.03.2020, sumele acumulate in contul de tranzit deschis la CEC Bank SA in cadrul proiectului ”Programul Romano - Elvetian pentru IMM-uri”, provenite din rambursarea creditelor de catre beneficiarii IMM-uri, contribuind la sustinerea sectorului IMM din Romania prin intermediul unui nou program destinat continuarii si dezvoltarii sustenabile a activitatilor curente ale operatorilor economici si, implicit, la depasirea dificultatilor economice si sociale generate de epidemia de coronavirus.
 
Extras din Proiectul de OUG:

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 1 (1) Sumele rambursate de beneficiarii creditelor acordate in cadrul ”Programului Romano-elvetian pentru intreprinderile Mici si Mijlocii  instituit in baza Hotararii Guvernului nr 1.065/2010 pentru aprobarea Acordului-cadru dintre Guvernul Romaniei si Consiliul Federal Elvetian privind implementarea Programului de cooperare elvetiano-roman vizand reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse, semnat la Berna la 7 septembrie 2010, finantat in baza Acordului de Proiect dintre Elvetia, reprezentata de Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) si Guvernul Romaniei, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, in calitate de Unitate Nationala de Coordonare (UNC) si de Ministerul Economiei prin Departamentul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, in calitate de Organism Intermediar (OI), semnat la 16 ianuarie 2014, aflate la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta in contul de tranzit al Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri deschis la CEC Bank se fac venit la bugetul de stat, la o pozitie distincta de venituri.

(2) Se autorizeaza Ministerul Finantelor Publice, la propunerea Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, sa majoreze veniturile bugetului de stat la o pozitie distincta, precum si creditele de angajament si creditele bugetare prevazute in bugetul acestuia la o pozitie distincta de transferuri in cadrul titlului 55 ”Alte transferuri” cu sumele virate potrivit alin. (1).

(3) Sumele virate potrivit alin. (1) se utilizeaza de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri pentru implementarea Programului de accelerare a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii prevazut la art. 25^1 lit. k^2) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii

(4) Se autorizeaza Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri sa detalieze influentele aprobate potrivit alin. (2) in buget si in anexele la acesta si sa le comunice Ministerului Finantelor Publice, in termen de 5 zile lucratoare de la majorarea bugetului.

(5) Pana la data de 22 decembrie a anului bugetar, sumele ramase neutilizate determinate ca diferenta intre veniturile incasate potrivit alin. (1) si platile efectuate se vireaza de catre Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri din contul de venituri ale bugetului de stat in care au fost incasate intr-un cont de disponibil deschis pe numele acestuia la Trezorerie.

(6) Sumele virate in contul prevazut la alin. (5) se transfera in primele 5 zile lucratoare ale anului urmator de catre Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri in contul de venituri ale bugetului de stat prevazut la alin. (1), urmand procedura prevazuta la alin. (2) si (4), si se utilizeaza in anul urmator cu aceeasi destinatie.

Art. 2 

Anual, pana la data de 31 martie, soldul contului de tranzit deschis pe numele Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri la CEC BANK pentru rambursarea creditelor acordate in cadrul ”Programului Romano-Elvetian pentru intreprinderile Mici si Mijlocii” se vireaza la bugetul de stat, in cont de venituri, si urmeaza procedura de la art. 1.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MEEMA propune noi masuri bugetare pentru sprijinirea IMM-urilor (Proiect de OUG )":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016