Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania isi poate imbunatati considerabil mediul de afaceri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Dec. 2014 Exclusiv
Tags: intreprinderi mici, legea intreprinzatorului debutant, testul imm, schema de minimis, afaceri

Masurile din 2014 luate de fostul ministru delegat al Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT), au vizat, in anul 2014, implementarea unui deziderat si anume ca Romania poate sa devina tara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din aceasta zona geografica a lumii.


De asemenea, informeaza Agerpres, in acest an, pe parcursul mandatului sau, incheiat pe 16 decembrie 2014, ministrul delegat, Florin Jianu, a implementat 25 de masuri pentru sprijinirea IMM-urilor, a mediului de afaceri si a turismului.

Potrivit sursei, principalele instrumente elaborate pentru ca Romania sa poata concura cu tarile din jur, dar nu numai, au vizat in domeniul IMM-urilor Strategia Orizont 2020, legea pentru IMM-uri, dar si legea intreprinzatorului debutant.

"Acestea, alaturi de alte initiative moderne (Legea Business Angel, crowdfuning, institutia mediatorului de credite), au reprezentat bazele mandatului meu. in ceea ce priveste turismul, doua masuri se detaseaza ca fiind "istorice" pentru acest domeniu, si anume TVA de 9% pentru pachetele turistice si legea privind voucherele de vacanta", a precizat fostul ministru, Florin Jianu, citat de aceeasi sursa.

Totodata, anunta Agerpres, Legea intreprinzatorului debutant (nr. 97/2014), in vigoare din 11 iulie 2014, are ca noutate eliminarea pragului de varsta de maximum 35 ani existent in legea anterioara si acordarea a 10.000 de euro nerambursabili finantare prin Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri. Impactul acestei masuri, in perioada iulie - decembrie 2014, a fost infiintarea a 6.000 de noi firme si crearea a 12.000 de noi locuri de munca.

Aprobarea Strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii si imbunatatirea mediului de afaceri din Romania - Orizont 2020, in octombrie 2014, sub sloganul "Romania - tara cu cel mai atractiv mediu de afaceri pentru intreprinderi mici si mijlocii din regiune in anul 2020", are, ca tinte strategice, o crestere cu 41,23% a IMM-urilor active, pana la 670.000, atingerea pragului de 36,45 de IMM-uri active la mia de locuitori (crestere cu 51,5%) si 3,233 milioane de angajati in IMM-uri active (crestere cu 23,23%).


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romania isi poate imbunatati considerabil mediul de afaceri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016