Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Anulare cod TVA. Cand poate societatea sa emita facturi fara TVA?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: tva, anulare cod tva, colectare tva, cod de tva, facturi, decontul de tva, achizitii

Nenumarate situatii si neindepliniri ale unor obligatii din partea societatilor pot conduce la anularea codului de TVA. Cu un astfel de caz se confrunta si o societate careia in 2011 i-a fost anulata inregistrarea in scopuri de TVA din cauza faptului ca, timp de 6 luni, nu a raportat in decontul de TVA achizitii sau livrari.


Societatea nu are activitate suspendata la Registrul Comertului, dar nici nu a desfasurat activitate din anul 2011 pana in prezent.

In cursul lunii martie societatea va incepe sa factureze. In aceste conditii, avand cod de TVA suspendat, se va stabili daca poate aplica regimul de intocmire a facturilor fara TVA sau daca este obligata sa se inregistreze din nou ca platitor de TVA.

Precizam ca in conditiile in care societatii i s-a anulat din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA, atunci, conform art. 153 alin. (9) lit. g) din Codul fiscal, aceasta nu poate aplica regimul special de scutire pentru intreprinderi mici prevazut la art. 152 din Codul fiscal.
 
Conform art. 11 alin. (1^3) din Codul fiscal, societatea este obligata se colecteze TVA pentru facturile emise (si sa depuna decont special 311) si nu are dreptul sa deduca TVA la achizitii. Practic societatea se afla intr-o postura nefavorabila si ar trebui sa solicite reinregistrarea in scopuri de TVA.
 
Contribuabilii, persoane impozabile stabilite in Romania, carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. b) - e) nu beneficiaza, in perioada respectiva, de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor efectuate, dar sunt supusi obligatiei de plata a TVA colectate, in conformitate cu prevederile titlului VI, aferenta operatiunilor taxabile desfasurate in perioada respectiva.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Anulare cod TVA. Cand poate societatea sa emita facturi fara TVA?":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016