Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contribuabili care aplica regimuri speciale. Au fost aduse modificari asupra procedurilor de colectare a TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 10 Oct. 2023
Contribuabili care aplica regimuri speciale. Au fost aduse modificari asupra procedurilor de colectare a TVA
Tags: regim special, procedura de colectare tva, ordinul 1462/2023

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea aduce la cunostinta celor interesati ca prin O.P.A.N.A.F. 1462/2023 au fost aduse modificari si completari la procedurile de colectare a creantelor bugetare reprezentand TVA datorata de contribuabilii care aplica regimurile speciale prevazute de art. 314, 315 si 3152 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, dupa cum urmeaza:

In cazul contribuabililor care utilizeaza regimurile speciale si care nu au domiciliul fiscal pe teritoriul Romaniei, organul fiscal competent procedeaza la formularea unei cereri de asistenta reciproca la recuperare in conformitate cu prevederile titlului X «Aspecte internationale», cap. III «Asistenta reciproca in materie de recuperare a creantelor in baza regulamentelor europene si a Conventiilor internationale la care Romania este parte» din Legeanr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare. 

In cuprinsul cererilor de recuperare transmise autoritatilor competente din alte state, organul fiscal competent indica contul in care se achita TVA, fiind aplicate in mod corespunzator dispozitiile Capitolului II „Procedura de evidenta si plata a sumelor reprezentand TVA in situatia in care Romania este stat membru de inregistrare” din Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 10/2022 pentru aprobarea unor proceduri de colectare a creantelor bugetare reprezentand TVA datorata de contribuabilii care aplica regimurile speciale prevazute de art. 314, 315 si 315^2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. 

In cazul contribuabililor care utilizeaza regimurile speciale si care au domiciliul fiscal pe teritoriul Romaniei, organul fiscal competent in administrarea obligatiilor fiscale datorate de acestia aplica in mod corespunzator prevederile Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2.288/2019 privind procedura de transfer al sumelor recuperate in cadrul asistentei reciproce la recuperare si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, in vederea efectuarii procedurii de transfer al sumelor reprezentand TVA datorata de acesti contribuabili. 

In vederea recuperarii TVA de plata si a obligatiilor fiscale accesorii aferente de la contribuabilii care utilizeaza regimurile speciale, organul fiscal competent procedeaza la formularea unei cereri de asistenta reciproca la recuperare in conformitate cu prevederile cap. II «Asistenta reciproca in materie de recuperare a creantelor legate de taxe, impozite, drepturi si alte masuri» sau cap. III «Asistenta reciproca in materie de recuperare a creantelor in baza regulamentelor europene si a Conventiilor internationale la care Romania este parte» ale titlului X «Aspecte internationale» din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare. 

In cuprinsul cererilor de recuperare transmise autoritatilor competente din alte state, organul fiscal competent indica contul in care se achita TVA fiind aplicate in mod corespunzator dispozitiile Capitolului III “Procedura de evidenta si plata a sumelor reprezentand TVA in situatia in care Romania este stat membru de consum” din Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 10/2022 pentru aprobarea unor proceduri de colectare a creantelor bugetare reprezentand TVA datorata de contribuabilii care aplica regimurile speciale prevazute de art. 314, 315 si 315^2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal 

Baza legala: OPANAF 1462/2023 privind modificarea si completarea anexei nr. 1 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 10/2022 pentru aprobarea unor proceduri de colectare a creantelor bugetare reprezentand TVA datorata de contribuabilii care aplica regimurile speciale prevazute de art. 314, 315 si 3152 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal publicat in Monitorul Oficial nr. 859/25.09. 2023. 



Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contribuabili care aplica regimuri speciale. Au fost aduse modificari asupra procedurilor de colectare a TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016