Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Liderii G20 reuniti inca de la finele saptamanii trecute la Sankt Petersburg s-au angajat sa puna in aplicare schimbul automat de informatii in domeniul fiscal pentru combaterea fraudelor pana la sfarsitul anului 2015.
Reuniunea G20 a avut concluzii care promoveaza o mai buna colaborare in aceasta privinta:
"Sustinem propunerea Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) de infiintare a unui sistem international pentru schimbul bilateral si multilateral automat de informatii in domeniul fiscal".
Reuniunea, dominata de criza siriana, a fost beneficiat de un consens larg in multe probleme economice, in special cele referitoare la fiscalitate.
Obiectivul schimburilor automate de informatii este ca bancile sa transmita fara sa fie solicitate date privind fondurile strainilor catre autoritatile fiscale.
Principalele puteri economice mondiale au abordat si tema "optimizarii fiscale", respectiv strategiile marilor companii de evitare a platii impozitelor in statele unde isi desfasoara activitatile.
Astfel, liderii G20 au promis sa ia masurile individuale si colective necesare, tinand cont de respectarea suveranitatii.

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
"In contextul consolidarii bugetare severe si a dificultatilor sociale, este mai necesar ca niciodata pentru multe tari sa se asigure ca impozitele sunt platite corect", se arata in comunicat.
In timpul discutiilor pe aceasta tema, liderii G20 si-au exprimat indignarea provocata de politicile unor giganti precum Google si Amazon, care castiga bani intr-o tara, dar platesc impozite mici in alte state
Sursa: Mediafax

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Criza de managementS-a prelungit din nou termenul pentru TVA de plata de catre primariiNoul Cod al Insolventei a fost in vigoare doar 7 zile!MFP: Nou proiect a schemei de ajutor privind asigurarea dezvoltarii economice durabileModificari in Codul de Procedura Fiscala - recomandarile expertilorUltimele articole
Rentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier TAXE SI IMPOZITE implineste 30 de ani!E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineFacilitatea privind neimpozitarea sumei de 300 lei in 2025. Exemplu util contribuabililorDistribuire dividende. Pot fi distribuite neuniform dividendele?SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieArticole similare
Ce prevad regulile privind secretul fiscal in Noul Cod de Procedura Fiscala?ANAF modifica Ordinul nr. 3731/2016 privind SCHIMBUL DE INFORMATII cu institutiile financiare nebancareTVA deductibil. Avantaje, conditii si exempleRegim fiscal venituri din activitati independente obtinute in Romania de persoane rezidente intr-un stat UECodul EORI: Ce este, cand trebuie folosit si care este procedura de obtinere onlineUltimele articole
Guvernul introduce impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare. Cum se va calcula acestaDeclaratia 101: Ce modificari a suferit formularul prin Ordinul 310/2023 si care sunt noile instructiuni de completareDe la 1 MARTIE 2022, Institutiile/autoritatile publice sunt obligate sa se inroleze in Sistemul Informatic PatrimVen, pentru a obtine documente fiscalePrincipalele noutatile legislative aparute in luna ianuarie 2022Codul fiscal INAINTE si DUPA modificarile aduse de OUG 11/2022Articole similare
Inspectorii antifrauda beneficiaza de expertiza internationala in COMBATEREA FRAUDELOR intracomunitareCombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la Albita Forte unite in cazul dosarelor Panama. Tarile se aliaza pentru COMBATEREA FRAUDELORANAF: Romania, membru al Consiliului Executiv al Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor FiscaleComisia Europeana propune un TVA standard si reducerea taxelor intracomunitare cu 10%Ultimele articole
TVA-ul de 27% nu supara Comisia Europeana
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"