Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Liderii G20 reuniti inca de la finele saptamanii trecute la Sankt Petersburg s-au angajat sa puna in aplicare schimbul automat de informatii in domeniul fiscal pentru combaterea fraudelor pana la sfarsitul anului 2015.
Reuniunea G20 a avut concluzii care promoveaza o mai buna colaborare in aceasta privinta:
"Sustinem propunerea Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) de infiintare a unui sistem international pentru schimbul bilateral si multilateral automat de informatii in domeniul fiscal".
Reuniunea, dominata de criza siriana, a fost beneficiat de un consens larg in multe probleme economice, in special cele referitoare la fiscalitate.
Obiectivul schimburilor automate de informatii este ca bancile sa transmita fara sa fie solicitate date privind fondurile strainilor catre autoritatile fiscale.
Principalele puteri economice mondiale au abordat si tema "optimizarii fiscale", respectiv strategiile marilor companii de evitare a platii impozitelor in statele unde isi desfasoara activitatile.
Astfel, liderii G20 au promis sa ia masurile individuale si colective necesare, tinand cont de respectarea suveranitatii.
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
"In contextul consolidarii bugetare severe si a dificultatilor sociale, este mai necesar ca niciodata pentru multe tari sa se asigure ca impozitele sunt platite corect", se arata in comunicat.
In timpul discutiilor pe aceasta tema, liderii G20 si-au exprimat indignarea provocata de politicile unor giganti precum Google si Amazon, care castiga bani intr-o tara, dar platesc impozite mici in alte state
Sursa: Mediafax
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Plata accizelor in vamaCartea Verde a Contabilitatii- noutati esentiale pentru societati comercialeCine sustine o cofinantare de 85 la suta in zonele slab dezvoltateDe ce bancile ar trebui reorganizateModificare baza impozabila prin emiterea deciziei de impunere. Solutie in cazul inspectiei fiscaleUltimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Realizari peste plan...Codul Fiscal 2010 TITLUL V - Capitolul III - Modul de impozitare a veniturilor din economii obtinute din Romania de persoane fizice rezidente in state membre si aplicarea schimbului de informatii in lMFP: Proiect pentru reglementarea emiterii de moneda electronicaSinteza modificari si completari ale Codului de Procedura FiscalaPrevenirea si combaterea spalarii banilor: Legea nr. 129/2019, publicata in Monitorul OficialUltimele articole
TVA deductibil. Avantaje, conditii si exempleGuvernul introduce impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare. Cum se va calcula acestaDeclaratia 101: Ce modificari a suferit formularul prin Ordinul 310/2023 si care sunt noile instructiuni de completareCodul EORI: Ce este, cand trebuie folosit si care este procedura de obtinere onlineDe la 1 MARTIE 2022, Institutiile/autoritatile publice sunt obligate sa se inroleze in Sistemul Informatic PatrimVen, pentru a obtine documente fiscaleArticole similare
ANAF: Romania, membru al Consiliului Executiv al Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor FiscaleInspectorii antifrauda beneficiaza de expertiza internationala in COMBATEREA FRAUDELOR intracomunitareTVA-ul de 27% nu supara Comisia EuropeanaForte unite in cazul dosarelor Panama. Tarile se aliaza pentru COMBATEREA FRAUDELORComisia Europeana propune un TVA standard si reducerea taxelor intracomunitare cu 10%Ultimele articole
Combaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la AlbitaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"