Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
La 26 octombrie 2015 s-a finalizat proiectul "Intarirea capacitatii de aparare a legii de a combate fraudele intracomunitare - INTRAFRAUD", in cadrul caruia 48 de inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala au participat la seminarii de pregatire in domeniul combaterii fraudelor intracomunitare.
Seminariile au fost sustinute in perioada iunie 2013 - octombrie 2015 de catre experti din cadrul EUROPOL, Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Administratiei pentru Taxe si Vami din Olanda (FIOD), Administratia Nationala a Taxelor si a Vamilor din Ungaria, Academia de Studii Economice Bucuresti, Academia de Politie ,"Al. I. Cuza" Bucuresti, Ministerul Public, Directia Generala Antifrauda Fiscala - ANAF si Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor.
Pe parcursul programului, au fost organizate vizite de studiu in statele partenere (Romania, Ungaria si Olanda), conferinte internationale si ateliere de lucru, in cadrul carora profesionisti din domeniul combaterii criminalitatii fiscale si reprezentanti ai mediului academic au identificat bune practici de cooperare internationala in domeniul combaterii fraudelor intracomunitare.
Proiectul, coordonat de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Romana in parteneriat cu institutiile participante, a fost finantat prin Programul Comisiei Europene Prevenirea si Combaterea Infractionalitatii - ISEC Framework Partners 2012 si a avut un buget de 149.820 de euro.
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Manual de politici contabile - Stick USB
Obiectivul principal al proiectului a fost intarirea capacitatii si expertizei autoritatilor de a combate fraudele intra-comunitare, care distorsioneaza buna functionare a pietei unice si prejudiciaza bugetele nationale si europene.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
E-Sigiliu. Procedura a fost aprobata prin Ordinul 5/2024Grup infractional din domeniul farmaceutic, destructurat de inspectorii DGAFRezultatele actiunilor de control ANAF: prejudicii totale de peste 10 milioane lei si un numar de 931.031 ore neinregistrate in contabilitateSanctiuni de peste 8 milioane de lei dispuse in cadrul operatiunii VenusFiecare comerciant se poate proteja de practicile neloiale!Ultimele articole
Controale ANTIFRAUDA: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVABunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate de DGAF. Actiunile de control continua si in perioada urmatoareImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?RO e-Transport: Amenzile pentru neactualizarea codului UIT se dau firmei sau soferului?Amenzi RO e-Transport. Exemplu util de monografie contabilaArticole similare
ANAF incepe controalele tematice la persoanele fizice. Categorii vizateIunie 2009 - Obligatii fiscale - Termen de declarare si plataArticol de specialitate: compensari intre persoane juridice romane si persoane juridice nerezidente. Cadru legislativANAF Brasov organizeaza un seminar web cu tema “Operatiuni impozabile care se declara in decontul special de TVA”Declaratia informativa 392. Cum vom completa corect?Ultimele articole
Perioada fiscala TVA 2025 pentru persoanele care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuriTVA la incasare in 2025. Cum se face INTRAREA sau IESIREA din sistemFormularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiNOUTATE! A reintrat in vigoare, din 1 ianuarie 2025, taxa pe stalpIn ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025Articole similare
Declaratia 394: Cine depune D394, termen depunere, instructiuniCum arata cifrele de afaceri in domeniul intreprinderilor din primele 5 luni in 2014?Proiectele finantate in perioada de programare 2014-2020 se vor potenta reciprocCriza vine pe furis, dar pleaca trantind usaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"