Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Bonul fiscal e singurul document care atesta contravaloarea bunurilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: bonul fiscal, anaf, nota proforma, 1 martie 2015, emiterea bonului, bonurile fiscale

Agentia Nationala de Administrare Fiscala avertizeaza operatorii economici care, potrivit legii, au obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale si de a emite bonuri fiscale, ca le este interzis sa inmaneze clientilor documente care atesta plata contravalorii bunurilor achizitionate sau serviciilor prestate, altele decat bonurile fiscale.


ANAF atrage atentia operatorilor economici ca tinerea unei evidente duble, inclusiv prin mijloace informatice, a activitatii prestate este sanctionata drastic de legislatia in vigoare, prin Agentia Nationala de Administrare fiscala, sanctiunea putand ajunge pana la suspendarea activitatii in punctul de lucru si sigilarea acestuia pentru o perioada cuprinsa intre o luna si 3 luni.

Inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor penaliza cazurile in care unui client nu ii este inmanat bonul fiscal sau i se inmaneaza un alt document decat bonul fiscal (nota proforma, nota de consum, bonuri nefiscale).

Va reamintim ca incepand cu 1 martie 2015 a intrat in vigoare procedura de sigilare a punctului de lucru al operatorului economic pe intreaga perioada a suspendarii, dispusa in cazul in care inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala constata incalcarea mai multor obligatii fiscale, dintre care amintim utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale si emiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, respectiv emiterea de bonuri cu o valoare care corespunde realitatii.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Bonul fiscal e singurul document care atesta contravaloarea bunurilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016