Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Incasare numerar de la persoane juridice: Cand nu este obligatorie emiterea bonului fiscal? (raspuns oficial ANAF)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 23 Dec. 2019
Tags: anaf, factura, bon fiscal

Una dintre intrebarile la care contribuabilii inca mai cauta raspuns este legat de cazurile in care este necesar emiterea bonului fiscal sau cand acesta poate fi inlocuit de factura. Astazi vom vorbi despre incasarea in numerar de la persoane juridice si vom vedea care este punctul de vedere transmis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Unul dintre contribuabili a intrebat, in cadrul uneia dintre sesiunile de consultanta online organizate de ANAF:
“Inteleg ca daca incasez in numerar de la persoane juridice, este in regula doar factura cu chitanta? Activitatea se desfasoara la sediul clientului (masuratori / montare mobila. La sediul social nu ajunge clientul, acolo doar se executa mobilierul ).”

Raspunsul oficial oferit de ANAF:

“In situatia in care societatea incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul sau a prestarilor de servicii catre beneficiari, indiferent ca acestia sunt persoane fizice sau juridice, aceasta are obligatia de a emite bon fiscal, iar factura se emite la cererea clientului. In situatia in care societatea incaseaza prin ordin de plata/ virament bancar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul sau a prestarilor de servicii catre persoane fizice sau juridice, aceasta nu are obligatia de a emite bonuri fiscale clientilor, ci urmeaza sa emita factura, in conditiile legii. In sensul art. 1 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare ordonanta de urgenta, prin operatori economici se inteleg persoanele fizice si juridice, intreprinderile familiale, precum si orice alte entitati, cu exceptia institutiilor publice, care incaseaza, pe teritoriul Romaniei, inclusiv in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, de la persoane fizice sau juridice, contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie”.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Incasare numerar de la persoane juridice: Cand nu este obligatorie emiterea bonului fiscal? (raspuns oficial ANAF)":
Rating:

Nota: 4.31 din 5 din 216 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016