Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sistemul de Raportare Contabila la 30 iunie 2020. Stuctura si mod de completare. Entitati care au obligatia depunerii bilantului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Aug. 2020 Exclusiv
Tags: sistemul de raportare contabila, raportare contabila la 30 iunie 2020

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov, Serviciul Asistenta pentru Contribuabili, a elaborat, in data de 11 august 2020, un material informativ cu privire la sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2020.

Astfel, au obligatia intocmirii si depunerii raportarilor contabile la 30 iunie 2020 urmatoarele entitati care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei: 
 
- entitatile carora le sunt incidente Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare;
- entitatile carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.844/2016, cu modificarile si completarile ulterioare;
- operatorii economici al caror exercitiu financiar este diferit de anul calendaristic.
 
Au de asemenea obligatia intocmirii si depunerii raportarilor contabile la 30 iunie 2020: 

- subunitatile deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European, indiferent de exercitiul financiar ales, in conditiile legii;
- sediile permanente din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul in strainatate reprezintand subunitati fara personalitate juridica ce apartin acestor persoane juridice.
 
Termen pentru depunerea raportarilor contabile – cel tarziu pana la 30 septembrie 2020 
 
Entitatile depun raportarile contabile la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice: 
 
-in format hartie si in format electronic – la registratura organului fiscal sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata, pe suport magnetic, impreuna cu raportarile contabile listate cu ajutorul programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, semnate, potrivit legii sau 
 
-numai in forma electronica, pe portalul www.e-guvernare.ro, avand atasata o semnatura electronica extinsa, formatul electronic constand intr-un fisier PDF la care este atasat un fisier xml. 
 
Formularistica necesara si programul de verificare cu documentatia de utilizare aferenta se obtine prin folosirea programului de asistenta care poate fi descarcat de pe portalul ANAF, de la adresa www.anaf.ro/Declaratii electronice/Descarcare declaratii/Raportari contabile semestriale 2020 
 
Structura si modul de completare a raportarilor contabile la 30 iunie 2020:
 
Entitatile carora le sunt incidente Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare si subunitatile deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European, indiferent de exercitiul financiar ales, in conditiile legii, intocmesc si depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportari contabile la 30 iunie 2020 care cuprind urmatoarele formulare: 
 
a) Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10); 
 
b) Contul de profit si pierdere (cod 20), respectiv Contul prescurtat de profit si pierdere (cod 20); 

c) Date informative (cod 30) formulare care sunt prevazute la capitolul II din anexa care face parte integranta din Ordinul ANAF nr. 2206/2020.
 
Entitatile carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.844/2016, cu modificarile si completarile ulterioare intocmesc si depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportari contabile la 30 iunie 2020 care cuprind urmatoarele formulare:
 
a) Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10); 
 
b) Situatia veniturilor si cheltuielilor (cod 20);

c) Date informative (cod 30), formulare care sunt prevazute la capitolul III din anexa care face parte integranta din Ordinul ANAF nr. 2206/2020.
 
Raportarile contabile la 30 iunie 2020 sunt semnate de persoanele in drept, cuprinzand si numele in clar al acestora. 
 
Randul corespunzator calitatii persoanei care a intocmit raportarile contabile se completeaza astfel: 
 
- directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie, potrivit legii contabilitatii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania. Raportarile contabile la 30 iunie 2020 se semneaza si de catre administratorul sau persoana care are obligatia gestionarii entitatii.
 
ATENTIE! Nedepunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2020 in conditiile prevazute de ordin se sanctioneaza conform prevederilor art. 42 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. 
 
NU intocmesc raportari contabile la 30 iunie 2020 entitatile: 
 
- care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mica de 220.000 lei;
- care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2020;
- care in tot semestrul I al anului 2020 s-au aflat in inactivitate temporara;
- care s-au infiintat in cursul anului 2020;
- care se afla in curs de lichidare, potrivit legii.
 
BAZA LEGALA: 
 
- Ordinul ANAF nr. 2206/2020 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2020 a operatorilor economici, precum si pentru completarea unor prevederi contabile publicat in Monitorul Oficial nr. 675 din 30 iulie 2019 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Sistemul de Raportare Contabila la 30 iunie 2020. Stuctura si mod de completare. Entitati care au obligatia depunerii bilantului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016